Διεθνή

Μπλίνκεν Μεσανατολικό: Θέλουμε κατάπαυση του πυρός

Μπλίνκεν Μεσανατολικό: Θέλουμε κατάπαυση του πυρός
Μπλίνκεν Μεσανατολικό: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε την επιθυμία της χώρας για άμεση κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Νέο μήνυμα απέστειλε ο Άντονι Μπλίνκεν για το Μεσανατολικό υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος μετά τη Δανία, επισκέφτηκε την Ισλανδία. Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών είχε αναφέρει ότι αποχωρούν τα στρατεύματα των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ανέφερε ότι «Ο στόχος των ΗΠΑ είναι να τερματίσουν τη βία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων το συντομότερο δυνατό. Λάβαμε νέες πληροφορίες σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στο κτίριο όπου βρίσκονται γραφεία διεθνών μέσων ενημέρωσης στη Γάζα». Και συνέχισε, απευθυνόμενος στη Μόσχα: «Εάν η Ρωσία προτιμά τις επιθετικές ενέργειες με στόχο τα αμερικανικά συμφέροντα, η Ουάσιγκτον θα απαντήσει ανάλογα». Μπλίνκεν Μεσανατολικό

Ο Μπάιντεν στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί

Στον πόλεμο που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις στη Γάζα αυξήθηκε έχει ξεπεράσει τους 210, με πάνω από 60 να είναι παιδιά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες για την κατάπαυση του πυρός στην τρίτη κατά σειρά επικοινωνία του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αλλά απέφυγε να επιβάλει συγκεκριμένη προθεσμία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, «ο Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε τη σταθερή του υποστήριξη για το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί στις πυραυλικές επιθέσεις», έκανε ανάλογες συζητήσεις με την Αίγυπτο και με άλλους εταίρους για το ίδιο θέμα.

«Τώρα είναι καιρός οι δυνάμεις μας να επιστρέψουν στο σπίτι»

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι έχει έρθει η ώρα για να επιστρέψουν στις χώρες τους τα στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν και οι ΗΠΑ θα εργασθούν με τους συμμάχους τους για μια συντονισμένη αποχώρηση.

«Επιτύχαμε τους στόχους που είχαμε καθορίσει. Και τώρα είναι καιρός οι δυνάμεις μας να επιστρέψουν στο σπίτι. Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα μιλήσει για το ζήτημα αυτό σε μερικές ώρες στις ΗΠΑ. Και εγώ βρίσκομαι εδώ για να εργαστώ σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους μας», δήλωσε ο Μπλίνκεν κατά την άφιξή του στην έδρα του ΝΑΤΟ για μια σύνοδο μέσω τηλεδιάσκεψης με τους ομολόγους του και τους υπουργούς Άμυνας των 30 χωρών μελών της συμμαχίας. Αφγανιστάν

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments