Πολιτική

Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια των αεροδρομίων της Fraport

Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια των αεροδρομίων της Fraport
Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια των αεροδρομίων της Fraport

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το απόγευμα μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για να παραβρεθεί στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης Fraport Greece, που θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», υπό το αυστηρό πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, για την οποία ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε πρόσφατα συνεχίζει να μας απειλεί.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Στις 17:00, ο πρωθυπουργός πρόκειται να μεταβεί στο δημαρχείο Καλαμαριάς.

Στις 20:00, ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 Αεροδρομίων διαχείρισης Fraport Greece, που θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Μήνυμα προς το εξωτερικό ότι η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στην φετινή τουριστική σεζόν που αρχίζει τώρα, με όπλο την βελτιούμενη υγειονομική κατάσταση κυρίως χάρη στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος και την έκταση της διενέργειας των self test αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη σήμερα.

Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα το απόγευμα μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για να παραβρεθεί στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης Fraport Greece, που θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Το μεγάλο στοίχημα του τουρισμού

Η προσέλκυση τουριστών, στο δεύτερο καλοκαίρι της πανδημίας αποτελεί τη σοβαρότερη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, καθώς ο τουρισμός είναι το βασικό μέσο για την ανάταση της οικονομίας.

«Το καλοκαίρι του 2021 είναι πολύ διαφορετικό από το καλοκαίρι του 2020. Πέρυσι ήμασταν στο 25% του 2019, φέτος ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσει το 50%” εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας την Τρίτη σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσαν το γερμανικό φόρουμ Hessischer Kreis και η Boston Consulting Group.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι φέτος η χώρα θα έχει περισσότερες απευθείας πτήσεις παρά ποτέ από τις ΗΠΑ και ότι αναμένεται σημαντικό ενδιαφέρον και από την Ευρώπη.

Βασικός άξονας στην επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης προς το διεθνές κοινό είναι ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει οποιονδήποτε συμβιβασμό σε ό,τι αφορά την ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό “τρέχει” με γοργούς ρυθμούς την επιχείρηση “εμβολιασμοί των νησιών” και μάλιστα, κατά βάση με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Κάτοικοι, διαμένοντες και οι εποχικοί εργαζόμενοι εκεί, ηλικίας άνω των 18 ετών έχουν πρόσβαση στον εμβολιασμό, προκειμένου να υποδεχτούν με ασφάλεια τους τουρίστες.

Από 1η Ιουνίου το «Πράσινο Διαβατήριο» στους Έλληνες

Η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη από την 1η Ιουνίου να διαθέσει το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού στους πολίτες της που έχουν κάνει τις απαραίτητες δόσεις του εμβολίου.

Παράλληλα ενθαρρύνει και τις υπόλοιπες ηγεσίες των κρατών μελών της Ε.Ε., να τρέξουν όσο πιο σύντομα, και πάντως πριν από το τέλος Ιουνίου, το ψηφιακό ‘Πράσινο πιστοποιητικό”, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των τουριστών.

Παράγοντες της κυβέρνησης εκτιμούν ότι η χώρα μας θα είναι ανάμεσα στις 3 – 4 χώρες που θα βγουν ισχυρές στο τέλος της σεζόν, ενώ ο στόχος της φετινής τουριστικής περιόδου είναι η επιμήκυνση της έως και τα μέσα Νοεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments