Ελλάδα

Κρήτη: 41χρονος έδωσε τέλος στη ζωή του στον Πλατανιά

Κρήτη: 41χρονος έδωσε τέλος στη ζωή του στον Πλατανιά
Κρήτη: Νέα αυτοκτονία στο νησί. 41χρονος έδωσε τέλος στη ζωή του στον Πλατανιά.

Τα περιστατικά αυτοκτονιών στην Κρήτη παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας, καθώς από την περασμένη εβδομάδα μέχρι και χθες το βράδυ, πέντε άνθρωποι έβαλαν τέλος στη ζωή τους. Μάλιστα, στο Ηράκλειο σημειώθηκαν τρία περιστατικά αυτοκτονιών με την τοπική κοινωνία να μην μπορεί να συνέλθει, καθώς το βράδυ του Σαββάτου, απαγχονισμένος βρέθηκε στο εσωτερικό κτιρίου στο κέντρο της πόλης ένας νέος άνθρωπος, ηλικίας 28 χρόνων. Την ίδια μέρα σημειώθηκαν οι αυτοκτονίες ενός 63χρονου στο Τυμπάκι και ενός 43χρονου καλλιτέχνη από το Ζαρό. Πριν από λίγες μέρες σημειώθηκε και ένα δραματικό περιστατικό στην Πτολεμαΐδα, με έναν 50χρονο να βάζει τέλος στη ζωή του αφού σκότωσε τη μητέρα του.

Το τελευταίο περιστατικό αφορά σε έναν 41χρονο Βούλγαρο ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος με ένα σχοινί, μέσα στο σπίτι όπου διέμενε, στον Πλατανιά Χανίων. Ο αλλοδαπός, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την 40χρονη συγκάτοικό του, η οποία ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, ήταν όμως αργά, μεταφέρει το ekriti.gr.

Όπως δήλωσε πρόσφατα στο Ράδιο Κρήτη ο καθηγητής Ψυχιατρικής του πανεπιστήμιου Κρήτης Αλέξανδρος Βγόντζας, η Κρήτη εμφανίζει διπλάσια σχεδόν ποσοστά αυτοκτονιών σε σχέση με τα ποσοστά άλλων ελληνικών περιφερειών, τονίζοντας την ανάγκη ίδρυσης Κέντρου Παρέμβασης στην Κρίση, με έδρα το Ηράκλειο, πρόταση που έχει ήδη υποβληθεί αλλά δεν έχει ικανοποιηθεί.

Ηράκλειο: Σοκ για τον θάνατο του 28χρονου

Πρόκειται για έναν φοιτητή του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με καταγωγή από την Αθήνα, τον οποίο αναζητούσε μια φίλη του τις τελευταίες ώρες, μεταδίδει το cretalive. Τραγική διάσταση στη νέα υπόθεση αυτοκτονίας είναι το γεγονός πως ο 28χρονος, σύμφωνα και με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, απαγχονίστηκε ένα περίπου 24ωρο νωρίτερα. Μάλιστα, για να επιτευχθεί η πρόσβαση στο κτίριο όπου βρέθηκε νεκρός χρειάστηκε οι άνθρωποι που τον αναζητούσαν να σπάσουν το τζάμι για να μπουν στο εσωτερικό, όπου και αντίκρισαν το φρικτό θέαμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι που οδήγησαν τον νεαρό άνδρα σε απελπισία τέτοια ώστε να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα. Αμέσως μόλις εντοπίστηκε η σορός του 28χρονου κινητοποιήθηκαν οι αρχές. Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ και ο ιατροδικαστής ενώ έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ηράκλειο: Άλλες δύο αυτοκτονίες

Δύο περιστατικά αυτοχειρίας σε Ηράκλειο και Τυμπάκι χειρίζονται οι αρχές, καθώς δύο άνδρες ένας 43χρονος και ένας 63χρονος από την Αλβανία έκοψαν το νήμα της ζωής τους με τραγικό τρόπο και με διαφορά λίγων μόλις λεπτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments