Ελλάδα

Ελλάδα εμβολιασμοί: Αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια

Ελλάδα εμβολιασμοί: Αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια
Ελλάδα εμβολιασμοί: Το φράγμα των 5 εκατομμυρίων εμβολιασμών αναμένεται να σπάσει σήμερα το βράδυ η χώρα.

Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, καθώς σήμερα το βράδυ αναμένεται να σπάσει το «φράγμα» των 5 εκατομμυρίων εμβολιασμών. Την ίδια ώρα, περισσότερα από 100.000 ραντεβού κλείστηκαν από τις ηλικίες 40-44, για όλα τα εμβόλια, ενώ η Κύπρος ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο στους εμβολιασμούς.

Ελλάδα εμβολιασμοί: Κοντά στα 5 εκατοομύρια ο αριθμός

Κοντά στους 5 εκατ. συνολικούς εμβολιασμούς (4.913.334) έφθασε το Σάββατο η χώρα μας, καθώς ο ρυθμός των εμβολιασμών είναι ταχύς, με περίπου 100.000 εμβολιασμούς σε καθημερινή βάση. Όλα δείχνουν ότι το βράδυ της Κυριακής θα περάσουμε το ορόσημο των 5 εκατ. εμβολιασμών. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν 98.353 συνολικοί νέοι εμβολιασμοί. Ελλάδα εμβολιασμοί

Έχουν πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με το emvolio.gov.gr, 3,2 εκατ. εμβολιασμοί (3.200.890) με τουλάχιστον 1 δόση, με το Σάββατο να πραγματοποιούνται 79.471 νέοι εμβολιασμοί με τουλάχιστον την πρώτη δόση.  Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 1,79 εκατ. (1.791.271) ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί, με το Σάββατο να εμβολιάζονται με τη δεύτερη δόση 22.500 άνθρωποι.

Ελλάδα εμβολιασμοί: Ικανοποίηση για τον αριθμό των ραντεβού από Κικίλια

«Την Κυριακή το βράδυ θα ξεπεράσουμε τα 5 εκατ. εμβολιασμούς και μέχρι τέλος Μαΐου θα πλησιάσουμε τους 5,8 εκατ. εμβολιασμούς, είμαστε πολύ πάνω από τον προγραμματισμό είναι πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα, η πλατφόρμα για τους 40 – 44 λειτούργει πολύ ικανοποιητικά. και πολύ σύντομα θα ανοίξουν κι οι πλατφόρμες για τις άλλες ηλικιακές ομάδες» υπογράμμισε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Ελλάδα εμβολιασμοί

Το 80%-85% πρέπει να φτάσει το ποσοστό ανοσίας για πετάξουμε τις μάσκας, δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος. Την ικανοποίησή του γιατί μέσα σε μία μέρα, από την Παρασκευή έως το Σάββατο, έκλεισαν ραντεβού πάνω από 100.000 συμπολίτες μας στις ηλικίες 40 έως 44 ετών, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ελλάδα εμβολιασμοί: Ανοίγει ο δρόμος για τον εμβολιασμό των εφήβων

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους, μία ακόμα ηλικιακή ομάδα η οποία αναμένεται να αποκτήσει πρόσβαση στον εμβολιασμό είναι οι έφηβοι 16-18 ετών. Ελλάδα εμβολιασμοί

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, ο εμβολιασμός αυτής της ομάδας (18-29) δε θα σταματήσει στους 18αρηδες, αλλά θα επεκταθεί και στα παιδιά από 16 ετών, για τα οποία το εμβόλιο της Pfizer έχει λάβει τη σχετική έγκριση. Σε περίπτωση που το ηλικιακό όριο για το συγκεκριμένο εμβόλιο, εγκριθεί από τον EMA και για μικρότερες ηλικίες, «θα πάμε και πιο κάτω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments