Ελλάδα

Πανελλήνιες 2021: Λήγουν νωρίτερα τα μαθήματα για την Γ’ Λυκείου

Πανελλήνιες 2021: Λήγουν νωρίτερα τα μαθήματα για την Γ’ Λυκείου
Πανελλήνιες 2021: Οι ημερομηνίες για τη λήξη των μαθημάτων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας.

Με τις Πανελλήνιες να βρίσκονται προ των πυλών, μόλις σήμερα αποφασίστηκε πως τα μαθήματα για την Γ’ Λυκείου θα λήξουν νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου.

Αν και η προηγούμενη απόφαση προέβλεπε πώς όλες οι τάξεις των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα σταματούσαν την Παρασκευή 11 Ιουνίου, η υφυπουργός παιδείας κ. Ζέττα Μακρή έκανε την ανατροπή και υπέγραψε τροποποιητική απόφαση, η οποία ορίζει τη λήξη των μαθημάτων της Γ’ Λυκείου και μόνο, στις 2 Ιουνίου.

Η υφυπουργός Παιδείας, αποφάσισε την τροποποίηση της υπό στοιχεία 48293/ΓΔ4/27-4-2021 υπουργικής απόφασης που τιτλοφορείται ως «Λήξη μαθημάτων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδακτικού έτους 2020-2021, (Β’ 1767), η οποία αντικαθίσταται ως εξής:

Ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020-2021 των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 11η Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή.

Για τη Γ’ τάξη των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020 – 2021 ορίζεται η 2α Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη.

Πανελλήνιες 2021: Με sms στο κινητό των υποψηφίων τα αποτελέσματα

Με το πρόγραμμα των φετινών Πανελληνίων εξετάσεων να έχει ανακοινωθεί νωρίτερα τον Μάιο, για φέτος τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών θα δοθούν μέσω SMS στους μαθητές.

Η διαδικασία για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσει στις 14 Ιουνίου και για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων στις 15 Ιουνίου, ενώ θα υπάρχει κανονικά η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανακοίνωσε στις 13 Μαΐου τον αριθμό των εισακτέων ανά Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, καθώς και τους συντελεστές βάσει των οπoίων καθορίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σε κάθε Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα, εν όψει των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments