Πολιτική

Δημοσκόπηση ALCO: Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ALCO: Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Alco: Οι πολίτες εξέφρασαν δυσαρέσκεια στους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, την εγκληματικότητα και το εργατικό νομοσχέδιο.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN παρουσίασε την τελευταία δημοσκόπηση της ALCO, σύμφωνα με την οποία η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 13,2 μονάδες.

Εδώ, μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις της εταιρίας Interview και του ΣΚΑΪ σχετικά με τη διαφορά των δύο κομμάτων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίθηκε ως ο πιο κατάλληλος πρωθυπουργός, ενώ θετική είναι η στάση των ερωτηθέντων για τα ζητήματα των εμβολιασμών, της συνεπιμέλειας και εισόδου στα πανεπιστήμια με ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Τα… μελανά σημεία που ανέδειξε η δημοσκόπηση αφορούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, την εγκληματικότητα και το εργασιακό νομοσχέδιο, με τους ερωτηθέντες να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση της ALCO:

Το 53% δηλώνει δυσαρεστημένο με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, ενώ το 40% είναι ικανοποιημένο.

Όσο περνούν οι μήνες, οι πολίτες δείχνουν ικανοποιημένοι με την υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος, αγγίζοντας το 67% των ερωτηθέντων.

Η πλειοψηφία αισθάνεται ανασφάλεια ως προς την εγκληματικότητα.

Ένα μεγάλο ποσοστό είναι δυσαρεστημένο με το εργατικό νομοσχέδιο.

Το 49% λέει «ναι» στην συνεπιμέλεια, με το νομοσχέδιο ήδη να έχει περάσει με συντριπτικές ψήφους υπέρ στην Βουλή πρόσφατα.

Ελαφρά πτώση παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκριτικά με τη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου, ωστόσο παραμένει πρώτος σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανέβηκε κατά 3 μονάδες στο 32%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments