Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Ξεπέρασαν τις 22.000 οι επιχειρήσεις εστίασης για αίτηση επιδότησης

Άδωνις Γεωργιάδης: Ξεπέρασαν τις 22.000 οι επιχειρήσεις εστίασης για αίτηση επιδότησης
Άδωνις Γεωργιάδης: Πάνω από 22.000 επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αίτηση για το πρόγραμμα ενίσχυσης της εστίασης για την αγορά πρώτων υλών σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Πάνω από 22.000 επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αίτηση για το πρόγραμμα ενίσχυσης της εστίασης για την αγορά πρώτων υλών σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αρμόδιος υπουργός τόνισε: ««Μέχρι χθες είχαν κάνει αίτηση, για το πρόγραμμα επιδότησης στην εστίαση, πάνω από 22.000 επιχειρήσεις. Έχουν ήδη εκκαθαριστεί περίπου 4.500 αιτήσεις. Έχει πάρα πολύ καλή ροή το πρόγραμμα. Είναι σίγουρο ότι θα εξαντληθεί».

Για την αγορά και την στήριξή της στη μετα-κορωνοϊό εποχή

Σχετικά με την αγορά και τη λειτουργία του click away και click inside δήλωσε: ««Η αγορά πια λειτουργεί πολύ ομαλά. Όσον αφορά την εστίαση πηγαίνει εξαιρετικά καλά. Όσον αφορά το λιανικό εμπόριο, το οποίο πέρασε στην αρχή μία κάμψη, μετά την κατάργηση του click inside έχει ανέβει και αυτό πάρα πολύ και πηγαίνει αρκετά καλά». «Δεν έχω ανησυχία για την επόμενη ημέρα και θα σας πω και γιατί.

Πρώτον, οι επιχειρήσεις όλο το διάστημα που ήταν κλειστές ενισχύθηκαν επαρκώς από την κυβέρνηση και αυτό φαίνεται και από τον δείκτη της ανεργίας και από τους εργαζόμενους. Δεύτερον, τα μέτρα στήριξης δεν θα αφαιρεθούν απότομα αλλά σταδιακά έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να δουλέψουν. Τρίτον, τα προγράμματα ΕΣΠΑ τα οποία είναι στοχευμένα για την εστίαση, τον τουρισμό, τα γυμναστήρια κ.λπ. θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να πάρουν μπρος γρηγορότερα και να ενταχθούν ομαλά στο νέο επιχειρηματικό κόσμο της μετά Covid εποχής. Και τέταρτον, είμαι απολύτως βέβαιος ότι τα χρέη που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας με κάποιο τρόπο θα ρυθμιστούν. Όλο αυτό μαζί μου λέει ότι θα πάμε καλά».

Ποιες επιχειρήσεις εντάσσονται

Δικαίωμα ένταξης και χρηματοδότησης θα έχουν οι επιχειρήσεις που:

  • παρουσιάζουν μείωση ετήσιου τζίρου 2020 σε σχέση με το 2019 μεγαλύτερο ή ίσο του 30% να είναι υπόχρεες σε υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.
  • για τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2019, για την πτώση του τζίρου υπολογίζεται ίσος αριθμός ημερών λειτουργίας
  • επιχειρήσεις εστίασης που έκαναν έναρξη το 2019 αλλά δεν είχαν έσοδα μέσα στη χρονιά θα μπαίνουν αυτόματα στη δράση
  • επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2020 θα μπαίνουν αυτόματα στη δράση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments