Ελλάδα

Σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών: Σε αργία ο 48χρονος εκπαιδευτικός

Σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών: Σε αργία ο 48χρονος εκπαιδευτικός
Σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών: Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κινήθηκε άμεσα.

Σε αργία τέθηκε ο 48χρονος εκπαιδευτικός που κατηγορείται ότι έστελνε σεξουαλικά μηνύματα σε ανήλικες μαθήτριές του.

Η αντίδραση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ήταν άμεση, η οποία κίνησε τη διαδικασία και «υπογράφηκε η πράξη θέσης σε αργία από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα, μετά την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης»

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπαιδευτικός πέρασε χθες, Τρίτη, το κατώφλι του ανακριτή και του εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος υπό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, της χρηματικής εγγύησης των 5.000 ευρώ και της απαγόρευσης προσέγγισης με τις παθούσες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων καθώς και οποιαδήποτε άλλης επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο.

Την ίδια στιγμή η έρευνες συνεχίζονται, με τις αρχές να αναζητούν στοιχεία στο κινητό τηλέφωνο και το laptop του εκπαιδευτικού, καθώς αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να είχε στείλει σεξουαλικά μηνύματα και σε άλλες μαθήτριες στο παρελθόν.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει οι τηλεφωνικές του κλήσεις, τα γραπτά μηνύματα και η δραστηριότητά του στα social media, ιδιαίτερα σε Facebook, Skype και Viber, τα οποία χρησιμοποιούσε για να παρενοχλήσει τις ανήλικες μαθήτριες.

Τα μηνύματα που σοκάρουν

Κάποια από τα άσεμνα μηνύματα που έστελνε ο 48χρονος εκπαιδευτικός στις μαθήτριες βγήκαν στο φως της δημοσιότητας.

«Μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε σχέση. Μου αρέσεις πάρα πολύ», έστειλε ο εκπαιδευτικός σε μία μαθήτρια, με εκείνη να του απαντά: «Κύριε με κάνετε και ντρέπομαι».

«Αλήθεια λέω θα είμασταν μαζί», ήταν η απάντησή του.

Σε μία άλλη μαθήτρια έστειλε: «Είσαι πολύ όμορφη. Έχεις υπέροχα μάτια».

Τα μηνύματα αυτά στάλθηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες, με τον εκπαιδευτικό να μην υπολογίζει πως θα γινόταν αντιληπτός από τους γονείς των μαθητριών. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο ίδιος σε ανακριτή και εισαγγελέα, τα μηνύματα στόχευαν στη διαπαιδαγώγηση των μαθητριών. «Τα κορίτσια με προσέγγισαν μια από αυτές ήθελε να δείχνει μεγαλύτερη», δήλωσε ο εκπαιδευτικός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments