Ελλάδα

Λάρισα: Αστυνομικός έσωσε άνδρα που προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Λάρισα: Αστυνομικός έσωσε άνδρα που προσπάθησε να αυτοκτονήσει
Λάρισα: Ένα σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα στη Λάρισα το πρωί της Παρασκευής.

Ένα συγκλονιστικό περιστατικό συνέβη χθες το πρωί στη Λάρισα και ειδικότερα στον Αγιόκαμπο, όπου ένας 63χρονος άνδρας αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά σώθηκε χάρη στη σωτήρια επέμβαση αστυνομικού.

Την ίδια ώρα η κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από το θάνατο της 11χρονης στα Χανιά, με τις αρχές να έχουν ενδείξεις πως έβαλε τέλος στη ζωή της.

Λαρισα: Το σοκαριστικό περιστατικό

Ένας 63χρονος Λαρισαίος, ενώ βρισκόταν στο εξοχικό του, αναζητήθηκε τηλεφωνικά από τη σύντροφό του που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην Λάρισα. Η γυναίκα, βλέποντας πως δεν έπαιρνε καμιά απάντηση στις συνεχιζόμενες κλήσεις της, ανησύχησε και γρήγορα μετέβη στο εξοχικό σπίτι για να δει αν έχει γίνει κάτι κακό. Εκεί, τον βρήκε πεσμένο στο μπάνιο της οικίας και μέσα στα αίματα, αφού, όπως εύκολα διαπίστωσε, είχε κόψει με μαχαίρι τις φλέβες και των δύο χεριών του.

Λάρισα

Αν και σοκαρισμένη από την εικόνα που αντίκρισε, βρήκε τη δύναμη και τηλεφώνησε το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς. Αμέσως, περιπολικό μετέβη στο εν λόγω σπίτι και οι αστυνομικοί τού προσέφεραν τος πρώτες βοήθειες. Ένας εξ αυτών μάλιστα, γνωρίζοντας για τους χειρισμούς που θα έπρεπε να ακολουθηθούν σε μια τέτοια περίπτωση, με σωτήριες -κρίνοντας εκ του αποτελέσματος- κινήσεις, κατάφερε να σταματήσει τη ροή αίματος, ώσπου ήρθε το ασθενοφόρο, τον παρέλαβε, τον μετέφερε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αγιάς και εν συ­νεχεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου και νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου. Στο σπίτι του 63χρονου βρέθηκε σημείωμά του με το οποίο εξηγούσε τους λόγους της πράξης του.

1018: 24ωρη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία

Το νούμερο 1018 είναι η 24ωρη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία. Δείτε τις οδηγίες αν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας:

Να παίρνετε πάντα στα σοβαρά τα αυτοκαταστροφικά σχόλια

Όταν ένας άνθρωπος αναφέρει ότι σκέπτεται την αυτοκτονία πρέπει πάντα να αντιμετωπίζουμε αυτά τα σχόλια με σοβαρότητα. Η υπόθεση ότι ο άνθρωπος αυτός επιδιώκει μόνο την προσοχή μας είναι ένα πολύ σοβαρό και ενδεχομένως καταστρεπτικό, λάθος. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών άμεσα. Λάρισα

Προσπαθήστε να μην φανείτε σοκαρισμένος

Ο άνθρωπος αυτός είναι ήδη πολύ συντετριμμένος και αν διακρίνει την ταραχή σας για ότι σας λέει θα τον επηρεάσει αρνητικά. Παραμείνετε ήρεμοι και μιλήστε μαζί του.

Μην χειριστείτε την κατάσταση μόνοι σας

Ένας αυτοκαταστροφικός άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια από επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Μην επιτρέψετε σε μη σωστά καταρτισμένους ανθρώπους να δράσουν ως οι μοναδικοί σύμβουλοι αυτού του ατόμου.

Ζητήστε βοήθεια αμέσως

Καλέστε το 1018 την 24ωρη Γραμμή Παρέμβασης για την αυτοκτονία. Ένας αυτοκαταστροφικός άνθρωπος χρήζει άμεσης βοήθειας από ειδικούς ψυχικής υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments