Οικονομία

Σταϊκούρας: Σε ΦΕΚ τις επόμενες ημέρες οι νέες αντικειμενικές των ακινήτων

Σταϊκούρας: Σε ΦΕΚ τις επόμενες ημέρες οι νέες αντικειμενικές των ακινήτων
Σταϊκούρας: Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις αρχές της επόμενης θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με τις νέες ζώνες αντικειμενικών αξιών. Αυτό προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ενώ σημείωσε ότι θα καλυφθεί το 98% της χώρας με 13.808 ζώνες.

Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις αρχές της επόμενης θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με τις νέες ζώνες αντικειμενικών αξιών. Αυτό προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ενώ σημείωσε ότι θα καλυφθεί το 98% της χώρας με 13.808 ζώνες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημείωσε επίσης θα υπάρξει περαιτέρω μείωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 8% για το 2022 «Οι ζώνες των νέων αντικειμενικών αξιών θα καλύψουν περιοχές, στις οποίες υπήρχε υποφορολόγηση. Έτσι, θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος ώστε να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ περισσότερο στη μεσαία τάξη», είπε.

Για τον αριθμό των δόσεων πληρωμής του φόρου, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι από το 2022 η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα αρχίζει από τον Μάρτιο και θα γίνεται σε περισσότερες από 5 δόσεις, υπογραμμίζοντας ότι «θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι τον Δεκέμβριο».

Για τις προβλέψεις στην ελληνική οικονομία

Αναφορικά με τις προβλέψεις για την πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, είπε ότι «είμαστε πιο συντηρητικοί από τις εκτιμήσεις των θεσμών», λέγοντας ότι εφέτος η χώρα θα αναπτυχθεί με 3,6%. Η πρόβλεψη αυτή βασίζεται, όπως επεσήμανε, στην αύξηση του τουρισμού σε σχέση με πέρυσι, που θα φτάσει στο περίπου 45% των εσόδων του 2019 έναντι 26% που ήταν το 2020, αλλά και στην πολύ μεγάλη αύξηση των καταθέσεων που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ξεπέρασαν τα 30 δισ. ευρώ, καθώς και στα κονδύλια που θα εισρεύσουν από το Ταμείο Ανάκαμψης στο γ’ τρίμηνο εφέτος. Παράλληλα, ανέφερε όμως, πως το έλλειμμα θα αγγίξει το 7% του ΑΕΠ, διότι και το lockdown κράτησε περισσότερο, αλλά και τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας άγγιξαν τελικά τα 15,9 δισ. ευρώ από τα 7,5 δισ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί αρχικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments