Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Ζητώ συγγνώμη για τους ανεμβολίαστους γιατρούς

Εξαδάκτυλος: Ζητώ συγγνώμη για τους ανεμβολίαστους γιατρούς
Εξαδάκτυλος: Για την πορεία των εμβολιασμών και την πανδημία μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σε συνέντευξη του.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε σε συνέντευξη του για την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών στην Ελλάδα. Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ζητά από τους ηλικιωμένους που δεν έχουν προσέλθει ακόμα στα εμβολιαστικά κέντρα να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να εμβολιαστούν, προκειμένου να δείξουν αλληλεγγύη στις νεότερες ηλικίες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής σχολίασε τις περιπτώσεις ιατρών οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο ίδιος «ζητά συγγνώμη προκαταβολικά από όλη την ελληνική κοινωνία». Όπως είπε, «οι γιατροί οφείλουν να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν τους δικούς τους ανθρώπους αλλά και για να δίνουν το παράδειγμα».

“Είναι σκόπιμο να προστρέχουμε στον εμβολιασμό, είναι κρίσιμο”

Αναφερόμενος εν στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι πρέπει να συνεχίσουμε την πιστή τήρηση των μέτρων που προβλέπονται για την παρούσα χρονική στιγμή, υπογραμμίζοντας πως μόνο έτσι θα μπορέσουμε σε 15 ημέρες να αλλάξουμε το «χρώμα» της χώρας στους διεθνείς χάρτες.

«Είναι σκόπιμο να προστρέχουμε στον εμβολιασμό, είναι κρίσιμο», σημείωσε παράλληλα, συμπληρώνοντας ότι στις ηλικίες άνω των 60 δεν έχει προσέλθει για το εμβόλιο ο ένας στους τρεις πολίτες. «Αν δεν πειστούμε όλοι να εμβολιαστούμε, θα υπάρξει πρόβλημα», κατέληξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του.

«Οι εμβολιασμοί παιδιών αφορούν σε παιδιά, τα οποία για κάποιο ιδιαίτερο λόγο υγείας κινδυνεύουν»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» δήλωσε ότι «οι εμβολιασμοί παιδιών αφορούν σε παιδιά, τα οποία για κάποιο ιδιαίτερο λόγο υγείας κινδυνεύουν περισσότερο από τα άλλα. Δεν αφορά μαζικό εμβολιασμό των παιδιών η συζήτηση αυτή τη χρονική στιγμή. Τα παιδιά κινδυνεύουν ελάχιστα από τον κορωνοϊό και να νοσήσουν βαριά και να έχουν σοβαρές επιπτώσεις».

Ωστόσο, τόνισε ότι στη χώρα μας υπάρχει μια εκκρεμότητα, την οποία δεν πρέπει να διατηρήσουμε επί μακρόν. «Ένα 30%-35% των πολιτών άνω των 60 ετών που είναι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν κυρίως από την Covid και είναι οι ομάδες που προστατεύτηκαν από το σύνολο της κοινωνίας επί 15 μήνες με επώδυνο τρόπο, δεν έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν. Πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα. Πρέπει πρώτα να λυθεί αυτό το θέμα.

Στη χώρα μας προηγούνται οι άνθρωποι που έχουν αυξημένο κίνδυνο από τη νόσο», επισήμανε ο κ. Εξαδάκτυλος προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή «δεν έχουμε εμβολιασμένους διασωληνωμένους». Αντίστοιχα, ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, ανέφερε ότι αν είχε εμβολιαστεί μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων άνω των 60 ετών, θα είχαμε λιγότερα κρούσματα και λιγότερους διασωληνωμένους και θανάτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments