Αθλητισμός

Roland Garros: Αποσύρθηκε ο Ρότζερ Φέντερερ

Roland Garros: Αποσύρθηκε ο Ρότζερ Φέντερερ
Roland Garros: Ο Ελβετός θρύλος του παγκόσμιου τένις αποφάσισε να ανακοινώσει την απόσυρση του από του τουρνουά τένις.

Ο Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσε την απόσυρση του από το Roland Garros. Να θυμίσουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε και προκρίθηκε στους 8 του τουρνουά.

Ο Ελβετός θρύλος του παγκόσμιου τένις επέστρεψε πρόσφατα από ένα σοβαρό τραυματισμό στα 39 του χρόνια και το σώα του φαίνεται ότι δεν ήταν ακόμη τόσο έτοιμο για συνεχόμενους αγώνες σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ως εκ τούτου αποφάσισε να βάλει πρόωρο τέλος στη συμμετοχή του στο Roland Garros με τον Μπερετίνι να περνάει στα προημιτελικά χωρίς αγώνα.

Η δήλωση απόσυρσης του Φέντερερ

«Ύστερα από συζητήσεις με την ομάδα μου αποφάσισα ότι θα χρειαστεί να αποσυρθώ από το Ρολάν Γκαρός σήμερα.

Έπειτα από δύο χειρουργεία στα γόνατα και έπειτα από έναν χρόνο αποθεραπείας είναι σημαντικό να ακούσω το σώμα μου και να βεβαιώσω ότι δεν θα πιέσω τον εαυτό μου τόσο γρήγορα. Είμαι ενθουσιασμένος που πήρα τρεις νίκες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο συναίσθημα από την επιστροφή στα κορτ».

Οι δηλώσεις μετά το παιχνίδι με τον Ματέο Μπερετίνι

Όταν, λοιπόν, ρωτήθηκε για το πόσο διατεθειμένος είναι να πιέσει τον εαυτό του στο τουρνουά, ο Φέντερερ αποκρίθηκε: “Περνάμε τέτοιες καταστάσεις, τις αναλύουμε και βλέπουμε τι ακολουθεί, κάνοντας το ίδιο σήμερα και αύριο. Αυτή τη στιγμή είναι μεγάλο το ρίσκο και θα πρέπει να αποφασίσω αν θα συνεχίσω να παίζω ή όχι, γιατί ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκουραστώ”

“Στοχεύω στο Wimbledon και επειδή δεν υπάρχει αυτή η έξτρα εβδομάδα μεταξύ του Roland Garros και του Χάλε, θα πρέπει να δω τι θα κάνω. Σε αυτή τη διαφορετική φάση που βρίσκομαι τώρα, έχει ενδιαφέρον να δω πως θα συμπεριφερθεί το σώμα μου”

Ο 39χρονος Ελβετός, σύγκρινε τον εαυτό του με τους Τζόκοβιτς, Ναδάλ λέγοντας ότι θα ήθελε πολύ να βρίσκεται στη φάση που είναι οι δύο βασικοί αντίζηλοί του στη μάχη για τον τίτλο του GOAT.

“Σίγουρα θα προτιμούσα να είμαι σαν τον Ράφα και τον Νόβακ όπως νιώθουν αυτή τη στιγμή που παίζουν καλά και κερδίζουν. Εγώ δεν έχω αυτό το συναίσθημα τώρα. Είμαι σε διαδικασία προσαρμογής. Είναι η χρονιά επιστροφής. Χρειάζομαι ματς σαν το σημερινό για να ξέρω που βρίσκομαι”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments