Ελλάδα

Στο νοσοκομείο Αγρινίου έφτασαν τους 40 οι νεκροί από τους 41 που μπήκαν στη ΜΕΘ – Τι συμβαίνει εκεί

Στο νοσοκομείο Αγρινίου έφτασαν τους 40 οι νεκροί από τους 41 που μπήκαν στη ΜΕΘ – Τι συμβαίνει εκεί
Κορονοϊός Αγρίνιο: Αναστάτωση έχει προκληθεί στην επαρχιακή πόλη καθώς οι νεκροί από την πανδημία στο νοσοκομείο της πόλης ανήλθαν στους 40.

Αυξημένη ανησυχία στις αρχές προκαλούν τα τελευταία στοιχεία για τον κορονοϊό από το Αγρίνιο, τα οποία καταδεικνύουν πως μέχρι σήμερα Σάββατο (05 / 06) έχουν νοσηλευτεί συνολικά σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) 41 ασθενείς, από τους οποίους οι 38 είχαν χάσει τη ζωή τους. Την ίδια στιγμή, ένας διακομίστηκε στην Θεσσαλία, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή εκεί, μετά από δύο ημέρες. Πρόσθετα, ο 40ος άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή το πρωί. Στη μονάδα ΜΕΘ πλέον νοσηλεύεται ένας ακόμη ασθενής ο οποίος μάλιστα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Υπενθυμίζουμε πως σε πανελλαδικό επίπεδο, οι νεκροί ανήλθαν σε 35.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας Karsavaras.gr, αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο είναι το ποσοστό των θανάτων και στην κλινική κορονοϊού, όπου από τους 580 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν μέχρι σήμερα, οι 61 έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά σε ΜΕΘ και κλινική κορoνοϊού οι νεκροί από την πανδημία ανέρχονται συνολικά σε 101.

Αυτά τα στοιχεία μπορούν να μεταφραστούν και ως εξής: Το απόλυτο ποσοστό θνητότητας, 100% στην μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ από την άλλη, η θνητότητα αγγίζει το 17,2% στην κλινική κορονοϊού.

Να σημειωθεί πως τα τελευταία 24ωρα οι Διοικήσεις της 6ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου Αγρινίου έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις με τις οποίες επιρρίπτουν ευθύνες στη διοίκηση του νοσοκομείου.

ΠΟΕΔΗΝ για τη θνησιμότητα 100% στη ΜΕΘ: Και σε άλλα νοσοκομεία έχουμε αντίστοιχα ποσοστά

«Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου δεν είναι η μόνη που έχει υψηλή θνητότητα. Υψηλή θνητότητα για παράδειγμα έχουν οι αυτοσχέδιες ΜΕΘ των νοσοκομείων. Στο Νοσοκομείο Έδεσσας λειτούργησε αυτοσχέδια ΜΕΘ 6 κλινών κορονοϊου με θνητότητα που αγγίζει το 100%». Αυτό κατήγγειλε χτες Πέμπτη ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Και συμπλήρωσε:

«Η θνητότητα στις ΜΕΘ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: «Το επίπεδο νοσηλείας στις κλινικές κορονοϊού, η έγκαιρη διασωλήνωση ασθενών πριν η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, η έγκαιρη διακομιδή σε ΜΕΘ και όχι η πολυήμερη αναμονή σε λίστα αναμονής, η επιλογή ασθενών για εισαγωγή σε ΜΕΘ με ηλικιακά κριτήρια, η δυνατότητα παραμονής σε ΜΕΘ και μετά την αποσωλήνωση για παρακολούθηση κ.α.λ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments