Διεθνή

Μπάιντεν Ερντογάν: Η ατζέντα της συνάντησης των ηγετών

Μπάιντεν Ερντογάν: Η ατζέντα της συνάντησης των ηγετών
Μπάιντεν Ερντογάν: Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πρόκειται να κάνει το πρώτο επίσημο του ταξίδι στο εξωτερικό συναντώντας διεθνείς ηγέτες.

Ο Τζό Μπάιντεν αναμένεται στα μέσα του μήνα να κάνει το πρώτο του επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό. Να θυμίσουμε ότι o πρόεδρος των ΗΠΑ την Πέμπτη έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με την συνεργασία ΗΠΑ- Κύπρου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, τον πρόεδρο της Τουρκίας και τον πρόεδρο της Ρωσίας κατά το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Στην περιοδεία του αυτήν ο Μπάιντεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο της G7, του ΝΑΤΟ και τη σύνοδο ΕΕ-ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, προτού αναχωρήσει για την Ελβετία, για τις πρώτες απευθείας συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Μπάιντεν ΗΠΑ

H ατζέντα της συνάντησης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την επόμενη εβδομάδα, θα έχει μια εκτεταμένη συζήτηση, για ζητήματα που περιλαμβάνουν την Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία, το Αφγανιστάν, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης ορισμένων διαφορών μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας, δήλωσε τη Δευτέρα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν.

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Σάλιβαν είπε ότι τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Ερντογάν, που γνωρίζουν ο ένας τον άλλο εδώ και πολλά χρόνια, ανυπομονούν να έχουν μια «πρακτική» ευκαιρία για μια ευρεία ανασκόπηση των διμερών σχέσεων. Αυτό που δεν είπε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου και θεωρείται βέβαιο ότι θα θέσει ο Μπάιντεν στον Ερντογάν είναι και το ζήτημα των ρωσικών S-400.

Τετ-α-τετ Μπάιντεν – Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Στις 14 Ιουνίου ο Μπάιντεν θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της οποίας προβλέπεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «για να συζητήσουν το πλήρες φάσμα των διμερών και περιφερειακών θεμάτων», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Στις 15 Ιουνίου θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-ΕΕ και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Γενεύη της Ελβετίας, όπου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα συναντηθεί στις 16 του μηνός με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments