Οικονομία

Σκυλακάκης: Προσδοκούμε σημαντική ανάκαμψη

Σκυλακάκης: Προσδοκούμε σημαντική ανάκαμψη
Σκυλακάκης: Την επόμενη ημέρα αναμένουμε να έχουμε σημαντική ανάκαμψη σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με την πανδημία και τα αποτελέσματα στην οικονομία.

Την επόμενη ημέρα αναμένουμε να έχουμε σημαντική ανάκαμψη σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με την πανδημία και τα αποτελέσματα στην οικονομία.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε σε ομιλία του στο 5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ πως η Ελλάδα σημείωσε λιγότερη ύφεση σε σχέση με αυτό που περίμεναν οι διεθνείς οργανισμοί ενώ οι εξελίξεις στην αγορά ήταν καλύτερες των αναμενόμενων.

Τα στοιχεία αυτά μας δημιουργούν βάσιμες προσδοκίες ότι την επόμενη μέρα θα έχουμε σημαντική ανάκαμψη που θα περιλαμβάνει και την αναβαλλόμενη κατανάλωση των νοικοκυριών και τις επενδύσεις δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης

Σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης Ελλάδα.2.0 έκανε λόγο για «γενναία απόφαση των ευρωπαίων ηγετών» για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, στην οποία πολύ σημαντικό ρόλο είχε η Γερμανία. Ο στόχος, είπε, είναι να δικαιώσουμε αυτήν την απόφαση των ευρωπαίων ηγετών αξιοποιώντας τους πόρους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τι ανέφερε για την προσέλκυση επενδύσεων

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε επίσης σε τρία μεγάλα προβλήματα που είχε η ελληνική οικονομία και αφορούν την προσέλκυση επενδύσεων. Όπως είπε την περασμένη δεκαετία υπήρχε υψηλός «κίνδυνος χώρας», πολύ μεγάλο φορολογικό και ασφαλιστικό κόστος, και μεγάλα γραφειοκρατικά εμπόδια για τη διενέργεια επενδύσεων. Αυτά τα τρία εμπόδια έχουμε αρχίσει και τα αντιμετωπίζουμε ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο χώρας από το 2019 έως σήμερα παρατηρείται μια μεγάλη μείωση των επιτοκίων των ομολόγων του Δημοσίου που δείχνει την βελτίωση. Σε ό,τι αφορά το φορολογικό και ασφαλιστικό βάρος, όπως είπε, μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 4 μονάδες, ενώ μειώθηκε και η φορολογία των επιχειρήσεων από το 29% στο 22% ενώ ο φόρος των μερισμάτων έπεσε απο το 15% στο 5%. Σε ό,τι αφορά τη γραφεικρατία, αναφέρθηκε στην πολύ σοβαρή προσπάθεια που γίνεται με την ψηφιοποίηση του κράτους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments