Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Ανοίγουν 420000 ραντεβού για εμβολιασμούς

Κορωνοϊός ενημέρωση: Ανοίγουν 420000 ραντεβού για εμβολιασμούς
Κορωνοϊός ενημέρωση: Όπως κάθε Τετάρτη έτσι και σήμερα, ο υπουργός Υγείας ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με την πρόοδο των εμβολιασμών στην χώρα.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για την πανδημία. Να θυμίσουμε ότι την Κυριακή τα κρούσματα ανήλθαν στα 580 εκ των οποίων τα 298  εντοπίζονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 68 νέες λοιμώξεις. Να θυμίσουμε ότι την Παρασκευή καταγράφηκαν 1.112 νέες λοιμώξεις.

 Στην ενημέρωση συμμετέχει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων.

“Ανοίγουν 420.000 ραντεβού για εμβολιασμό”

Στη διάθεση των πολιτών θα βρίσκονται 420.300 εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson. Συγκεκριμένα, 240.000 εμβόλια Pfizer, 96.300 Johnson & Johnson και 84.000 εμβόλια Moderna.

«Ανακοινώνω ότι σήμερα «ανοίγουν» 420.300 καινούργια ραντεβού για τους συμπολίτες μας με τα εμβόλια των εταιρειών Pfizer/BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson. Πιο αναλυτικά, 240.000 ραντεβού για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, 96.300 για το εμβόλιο της Johnson & Johnson και 84.000 για το εμβόλιο της Moderna. Τα ραντεβού αυτά αφορούν τόσο την ηπειρωτική, όσο και τη νησιωτική Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

«Υπενθυμίζω επίσης, ότι αύριο, Πέμπτη 10 Ιουνίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 25-29 να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και στα τρία διαθέσιμα εμβόλια για την ηλικιακή αυτή ομάδα», πρόσθεσε.

Ξεκινά ο εμβολιασμός των κατάκοιτων συμπολιτών μας

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι «στο τέλος του Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων συμπολιτών μας. Ο εμβολιασμός τους θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών. Το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί είναι το μονοδοσικό εμβόλιο της J & J».

Δείτε την ενημέρωση

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments