Τεχνολογία

Apple: Στόχος το 2024 η παραγωγή ενός ηλεκτρικού οχήματος αυτοοδήγησης

Apple: Στόχος το 2024 η παραγωγή ενός ηλεκτρικού οχήματος αυτοοδήγησης
Apple: Διαπραγματεύσεις με τις κινεζικές CATL - BYD για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που σχεδιάζει.

Η Apple βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο συνομιλιών με τις κινεζικές CATL και BYD σχετικά με την προμήθεια μπαταριών για το ηλεκτρικό όχημα που σχεδιάζει να παράγει, δήλωσαν στο Reuters τέσσερα άτομα με γνώση του θέματος.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως δεν είναι βέβαιο αν θα επιτευχθεί συμφωνία είτε με την CATL είτε με την BYD.

Η Apple έχει θέσει ως προϋπόθεση για συμφωνία με πιθανούς προμηθευτές την κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η CATL, η οποία προμηθεύει μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της Tesla, δεν είναι πρόθυμη να κατασκευάσει εργοστάσιο στις ΗΠΑ λόγω των εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου καθώς και ανησυχιών για το κόστος.

Η Apple, η οποία δεν έχει ακόμη προβεί σε δημόσια ανακοίνωση σχετικά με τα σχέδιά της για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αρνήθηκε να σχολιάσει. Η CATL, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών για αυτοκίνητα στον κόσμο, και η BYD, το νούμερο 4 στον κόσμο, αρνήθηκαν επίσης να σχολιάσουν.

Apple Music

Η Apple εργάζεται πάνω στην τεχνολογία αυτοοδήγησης και έχει θέσει ως στόχο το 2024 για την παραγωγή ενός επιβατικού οχήματος.

Πηγές με γνώση του θέματος έχουν επισημάνει πως το μελλοντικό EV της Apple θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη δική της πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταριών. Δεν ήταν σαφές εάν οι συζητήσεις με την CATL και την BYD αφορούσαν τη δική τους τεχνολογία ή τα σχέδια της Apple.

Το Reuters ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η CATL σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών αυτοκινήτων στη Σαγκάη, συνεχίζοντας τον καταιγιστικό ρυθμό ανάπτυξης της που θα την εδραιώσει ως τον νούμερο 1 προμηθευτή παγκοσμίως.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments