Οικονομία

Δεκαετές ομόλογο: Προσφορές άνω των 19.5 δισ. ευρώ

Δεκαετές ομόλογο: Προσφορές άνω των 19.5 δισ. ευρώ
Δεκαετές ομόλογο: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το δεκαετές ομόλογο με αναδόχους την BNP Paribas, η Deutsche Bank, η Goldman Sachs, η ΗSBC, η JP Morgan και η Nomura.

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το δεκαετές ομόλογο με αναδόχους την BNP Paribas, η Deutsche Bank, η Goldman Sachs, η ΗSBC, η JP Morgan και η Nomura.

Μέχρι στιγμής από την αρχή του έτους το ελληνικό Δημόσιο έχει αντλήσει από τις αγορές 8,5 δισ. ευρώ (3,5 δισ. με 10ετή ομόλογα, άλλα 2,5 δισ. με 5ετή και 2,5 δισ. ευρώ με 30ετή).

Την ίδια ώρα τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δείχνουν ότι μέσα στον Μάιο αγοράστηκαν ελληνικά ομόλογα αξίας περίπου 3,74 δισ. ευρώ. Έτσι η ΕΚΤ μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος (στο πλαίσιο του προγράμματος πανδημίας ΡΕΡΡ) κατέχει περίπου το 41,5% των διαπραγματεύσιμων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.

Προσφορές άνω των 19.5 δισ. ευρώ

Υψηλή προσφορά που ξεπερνά τα 19,5 δισ. ευρώ εκδηλώνεται στο πλαίσιο στης επανέκδοσης του 10 ετούς ομολόγου.

Το αρχικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο Mid Swap + 90 μονάδες βάσης δηλαδή περί το 1% για να υποχωρήσει στο Mid Swap + 85 μονάδες βάσης δηλαδή περί το 0,95%.

Ομόλογο: Είχε προηγηθεί νέα έξοδος στις αγορές το Μάιο

Το Μάιο είχε ανοίξει εκ νέου το βιβλίο προσφορών για την έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου. Το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει ότι ανέθεσε την κοινοπρακτική έκδοση του νέου ομολόγου στις τράπεζες Barclays, BofA Securities, Commerzbank, Morgan Stanley και Societe Generale. Η έξοδος αυτή στις αγορές είναι η τρίτη κατά σειρά που πραγματοποιεί το Ελληνικό Δημόσιο από την αρχή του έτους.

Η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος ενισχύθηκε από την αύξηση των καταθέσεων. Στο πρώτο τρίμηνο του έτους επιχειρήσεις και νοικοκυριά κατέθεσαν στις τράπεζες περίπου άλλο 1,8 δισ. ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments