Οικονομία

Σταϊκούρας: Πάνω από 12.000 αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών

Σταϊκούρας: Πάνω από 12.000 αιτήσεις για ρύθμιση  οφειλών
Σταϊκούρας: Πάνω από 12.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί για ρυθμίσεις οφειλών για 240-420 δόσεις έχουν ξεκινήσει οφειλέτες του δημοσίου και τραπεζών σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Πάνω από 12.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί για ρυθμίσεις οφειλών για 240-420 δόσεις έχουν ξεκινήσει οφειλέτες του δημοσίου και τραπεζών σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν χρειάζεται να ανησυχούν για αύξηση ΕΝΦΙΑ μετά την αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών με εξαίρεση αυτούς που υποφορολογούνταν σε περιοχές εντός αντικειμενικού συστήματος.

40 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας

Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε πως η πολιτεία θα στηρίξει τις επιχειρήσεις όσο χρειαστεί με ένα συνολικό ποσό που υπερβαίνει τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας μίλησε και για τις καταθέσεις όπου όπως είπε είναι πάρα πολύ υψηλές «Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να γεμίζει το ταμείο της χώρας προκειμένου να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, και να βοηθάει την κοινωνία. Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, και σε αυτή που ακολουθεί, έχουμε εισροή πόρων από 3 διαφορετικέ πηγές: η μια είναι εκδόσεις εντόκων γραμματίων 1 έτους με επιτόκιο -0,41% αρνητικό επιτόκιο. 2ον εκδώσαμε με μεγάλη επιτυχία με το μεγαλύτερο spread από το 2008 δεκαετές ομόλογο, με κόστος 0,888% λιγότερο από 0,9%. Τρίτον την εβδομάδα που έρχεται την ερχόμενη Πέμπτη, ολοκληρώνεται η 10η αξιολόγηση της χώρας με αποτέλεσμα να πάρουμε ένα τμήμα υποδόσεων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των εταίρων και της χώρας, τα περίφημα κέρδη από τη διακράτηση των ελληνικών ομολόγων από τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Υπενθυμίζω ότι προ δυο εβδομάδων πήραμε και ένα σημαντικό ποσό από το πρόγραμμα Sure που συμφωνήσαμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη στήριξη της απασχόλησης. Πρόκειται για πόρους που αθροίζονται στα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας οι οποίοι είναι σήμερα σε ικανοποιητικό ύψος της τάξης των 35 δισεκ. ευρώ από αυτούς τους πόρους διαρκώς εκταμιεύουμε για να βοηθήσουμε την κοινωνία στην κρίση. Έχουμε εκταμιεύσει ή προτιθέμεθα να εκταμιεύσουμε 40,7 δισεκ. ευρώ. Πόσα εκκρεμούν το επόμενο διάστημα να εκταμιευθούν; 4,5 δισεκ. ευρώ». Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών όπου εξήγησε ότι έχει τρία στάδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments