Πολιτική

Πέτσας: Τι θα γίνει στο Δημόσιο αν θεσπιστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός

Πέτσας: Τι θα γίνει στο Δημόσιο αν θεσπιστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός
Πέτσας: «Πρέπει να ξέρουμε τι θα γίνει από το φθινόπωρο. Θα γίνει παρέμβαση όπου χρειάζεται να γίνει», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας τόνισε πως «Όλη η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού βοηθάει όλους ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι. Χρειάζεται ευελιξία, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις. Όπου χρειάζεται να γίνει νομοθετική παρέμβαση θα γίνει», ερωτηθείς αν θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε ταχθεί υπέρ προνομίων για εμβολιασμένους.

Πέτσας: Να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι νησιώτες

«Ξεκινά πιο αισιόδοξα αυτή η περίοδος. Δεν είναι πρόβλημα η υποδοχή τουριστών όσο οι εμβολιασμοί που δεν γίνονται. Όπως στα νησιά. Να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι νησιώτες για να υποδεχτούν τους τουρίστες με ασφάλεια» σημείωσε μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη. «Έχουμε ήδη χιλιάδες εμβόλια παραπάνω από τον αριθμό των εμβολίων που γίνονται καθημερινά και από τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε πολύ περισσότερα», ανέφερε.

Πέτσας

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να υπάρχουν κυρώσεις σε όσους δε θέλουν να εμβολιαστούν, τόνισε ότι «όσοι είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δεν υπάρχει δικαιολογία και όσοι δεν επιθυμούν για κάποιο λόγο να κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να μετακινούνται από τη θέση τους, δεν είμαι υπέρ απολύσεων».

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας έχει ξεκινήσει συζήτηση από τον πρωθυπουργό για το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. «Πρέπει να ξέρουμε τι θα γίνει από το φθινόπωρο. Θα γίνει παρέμβαση όπου χρειάζεται να γίνει» σημείωσε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο και στο Δημόσιο. Όσον αφορά το αν θα υπάρχουν προνόμια για τους εμβολιασμένους, ο ίδιος ανέφερε ότι θα υπάρχουν κίνητρα για να πειστούν και όσοι είναι επιφυλακτικοί. Πέτσας

Τζανάκης: Ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών

Ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών των υγειονομικών σημειώνοντας ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη υπηρεσία. «Δεν μπορώ να φανταστώ γιατρό να προσφέρει υπηρεσίες σε ασθενείς χωρίς να είναι εμβολιασμένος. Κατά τη γνώμη μου η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς θα πρέπει να εφαρμοστεί. Δε λέω να τους ποινικοποιήσουμε, αλλά ενδεχομένως θα πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάπου αλλού, όπου δε θα έχουν επαφή με το κοινωνικό σύνολο. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτοί είναι πάρα πολύ λίγοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης. Ο ίδιος επισήμανε ότι έχει προτείνει να μπει στο παιχνίδι των εμβολιασμών και ο πρωτοβάθμιος τομέας της υγείας, προκειμένου οι ιδιώτες οικογενειακοί γιατροί να πείσει τον κόσμο που έχει φοβίες να εμβολιαστεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments