Αθλητισμός

Τσιτσιπάς Τζόκοβιτς: Και ο Καρεμπέ στον τελικό

Τσιτσιπάς Τζόκοβιτς: Και ο Καρεμπέ στον τελικό
Τσιτσιπάς Τζόκοβιτς: Τον μεγάλο σημερινό τελικό του Rolland Garos παρακολουθεί και ο πρώην άσος του Ολυμπιακού Κριστιάν Καρεμπέ.

Την προσπάθεια του 22άχρονου Έλληνα πρωταθλητή του τένις για την κατάκτηση του πρώτου Grand Slam της καριέρας του παρακολουθεί ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Το γεγονός αποκάλυψε ο ίδιος ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, κάνοντας το γνωστό μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram.

Τσιτσιπάς Τζόκοβιτς: Ο μεγάλος τελικός

Αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, βρίσκεται  ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 5 του κόσμου, αντιμετωπίζει το Σέρβο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, στον τελικό του πιό φημισμένου Γκραν Σλαμ, του Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι.

Ο Έλληνας τενίστας στα 22 του χρόνια (πέραν όλων των άλλων επιτευγμάτων του) έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας ο οποίος φτάνει σε τελικό ενός τουρνουά Grand Slam και σήμερα διεκδικεί κόντρα στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης (και μέλος της Αγίας Τριάδας του παγκόσμιου τένις) Νόβακ Τζόκοβιτς τον τίτλο στο Roland Garros.

Τον αθλητή τον οποίο το 2008 στον Μόντε Κάρλο έβλεπε να περνά από μπροστά του κι ο πατέρας του Απόστολος του ζήτησε να βγουν μια φωτογραφία λέγοντας στο τότε Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης «μια μέρα θα παίζετε μαζί». Κι αυτή η μέρα ήρθε λοιπόν και σίγουρα ο Στέφανος δεν θα την ξεχάσει ποτέ.

Τσιτσιπάς Τζόκοβιτς: Τι είπε ο Σέρβος για τον Έλληνα πρωταθλητή

«Ο Στέφανος είναι στον πρώτο του τελικό σε Grand Slam, κάτι που είναι φοβερό επίτευγμα αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν θέλει να σταματήσει εκεί. Είναι σε εξαιρετική φόρμα. Είναι πρώτος στην ATP Race και έχει ωριμάσει πολύ. Το χώμα είναι η αγαπημένη του επιφάνεια. Παίξαμε έναν επικό ημιτελικό πέρυσι εδώ. Ξέρω ότι θα είναι ένα ακόμη δύσκολο ματς», είπε ο Νόλε λίγο μετά την πρόκριση του στον αγώνα με τον Ράφα Ναδάλ μετά από μία επική μάχη τεσσάρων ωρών και 20 λεπτών με το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης να μην αφήνει πολλά περιθώρια στις σκέψεις για πιθανή κούραση (ο δικός του αγώνας ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ενώ του Τσιτσιπά 6 ώρες νωρίτερα).

Να σημειώσουμε ότι ο Τσιτσιπάς από αύριο θα είναι σίγουρα στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ εφόσον κερδίσει πέρα από το 1.4 εκατ. δολάρια που θα προσθέσει στο λογαριασμό του (750.000 παίρνει ο φιναλίστ) θα εκθρονίσει από την 3η θέση τον Ραφάελ Ναδάλ…

Ο Στέφανος κέρδισε την πρώτη τους αναμέτρηση στις 9 Αυγούστου 2018 για το Rogers Cup στον Καναδά (όταν έγινε ο πιο νεαρός που κέρδισε 4 αθλητές του τοπ 10 στο ίδιο τουρνουά για να χάσει στον τελικό από τον Ναδάλ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments