Διεθνή

Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου για τη συνάντηση Μπάιντεν Ερντογάν

Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου για τη συνάντηση Μπάιντεν Ερντογάν
Ιγνατίου για Μπάιντεν Ερντογάν: Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του γνωστού δημοσιογράφου για την επικείμενη συνάντηση των δύο ηγετών ΗΠΑ και Τουρκίας.

O γνωστός δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου μίλησε στο κανάλι του Open για την επερχόμενη συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν. Υπενθυμίζουμε πως ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Δείτε εδώ, τι θα περιλαμβάνει η ατζέντα της συνάντησης.

Ιγνατίου για Μπάιντεν Ερντογάν: Η ανάλυση του

Οι αναλυτές προεξοφλούν, δηλαδή, την αποτυχία της σημαντικής αυτής συνάντησης. Βεβαίως, θεωρούν ότι ο Τούρκος πρόεδρος πάει στις Βρυξέλλες ως ο γνωστός Ερντογάν. Συγκρουσιακός, νομίζοντας ότι ηγείται υπερδύναμης, ότι είναι ο ίδιος ο Πλανητάρχης και όχι ο κ. Μπάιντεν.

Οπωσδήποτε η κατάσταση στις σχέσεις των δύο χωρών δεν είναι καλές. Είναι κάτι που διαπιστώνει κανείς διά γυμνού οφθαλμού.

Συμφωνώ ότι βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού και αν δεν γίνει προσπάθεια, και από τις δύο πλευρές, κυρίως από τον Ερντογάν, θα επέλθει η ρήξη. Αυτό είναι σίγουρο.

Ερντογάν σε Μπάιντεν: Πρέπει να αφήσουμε πίσω τα προβλήματα

Προτού αναχωρήσει για την αυριανή σύνοδο κορυφής της ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε δηλώσεις αναφορικά με την συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν. Ιγνατίου για Μπάιντεν Ερντογάν

Ερντογάν σε Μπάιντεν: Να επωφεληθούμε της ευκαιρίας

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος ηγέτης δήλωσε πως ο ίδιος και ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να επωφεληθούν της συνάντησης που θα έχουν αύριο προκειμένου να αφήσουν πίσω προβλήματα του παρελθόντος, περιλαμβανομένης και μιας διαμάχης για την αγορά από την Άγκυρα ρωσικών πυραύλων S-400.

Ακόμη, ο κος Ερντογάν είπε πως περιμένει «μια άνευ όρων προσέγγιση» από την Ουάσιγκτον όταν καθίσει με τον Μπάιντεν για την πρώτη τους συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο μετά τις εκλογές του περασμένου έτους στις ΗΠΑ.

Είπε πως θα εγείρει επίσης το θέμα της αναγνώρισης από τον Λευκό Οίκο της γενοκτονίας των Αρμενίων από την τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία, που είχε προκαλέσει την οργή της Άγκυρας, και την απόσυρση από τις ΗΠΑ της Τουρκίας από το πρόγραμμα κατασκευής μαχητικών F-35. Ιγνατίου για Μπάιντεν Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος, που στηριζόταν σε μια στενή προσωπική σχέση με τον προκάτοχο του Μπάιντεν, τον Ντόναλντ Τραμπ, για να ξεπερνάει κρίσεις στο παρελθόν, έχει απογοητευθεί από την πιο επικριτική και αποστασιοποιημένη προσέγγιση της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν χρειάστηκε να περιμένει τρεις μήνες μετά την ορκωμοσία του Μπάιντεν για την πρώτη τους επαφή, ένα δύσκολο τηλεφώνημα τον Απρίλιο όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον ενημέρωσε για το σχέδιό του να αναγνωρίσει τη γενοκτονία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments