Αθλητισμός

Αγγλία Σκωτία 0-0: Braveheart στο Γουέμπλεϊ

Αγγλία Σκωτία 0-0: Braveheart στο Γουέμπλεϊ
Αγγλία Σκωτία 0-0: Με βρετανικό ματς κλείνει η σημερινή γεμάτη μέρα του Euro 2020. Οι δύο ομάδες ανταγωνίζονται για την πρόκριση.

Η Αγγλία και η Σκωτία αναμετρώνται στο Γουέμπλεϊ για την δεύτερη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του Euro 2020. Να θυμίσουμε ότι το Κροατία – Τσεχία έβγαλε ισοπαλία με αποτέλεσμα σύμφωνα με την βαθμολογία η Αγγλία να μπορεί να ισοφαρίσει την Τσεχία. Από την άλλη η Ολλανδία νίκησε την Αυστρία και κατάφερε να κερδίσει την πρόκριση.

Πιο συγκεκριμένα, η Αγγλία ήρθε ισόπαλη με την Σκωτία σε μία ιστορική στιγμή για το βρετανικό ποδόσφαιρο. Αν και η Αγγλία είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν κατάφερε να σκοράρει και έδειξε μία απογοητευτική εικόνα. Από την άλλη, η Σκωτία, δεν κατάφερε να σκοράρει, αλλά κατάφερε να κρατήσει την Αγγλία στο 0, κερδίζοντας πιθανότητες για την πρόκριση.

Η σύνθεση των ομάδων

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ παρατάσσει την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Χάρι Κέιν θα βρίσκεται στην κορυφή με τους Φόντεν – Στέρλινγκ στα εξτρέμ και ο Μάουντ θα κινείται ως επιτελικός μέσος. Οι Άγγλοι θα αγωνιστούν με δύο διαφορετικά μπακ σε σχέση με το πρώτο ματς, καθώς τη θέση των Τρίπιερ – Γουόκερ, παίρνουν οι Σο- Τζείμς.

Από την άλλη, οι Σκωτσέζοι παρατάσσονται με 3-5-2. Ο ΜακΤόμινεϊ έχει μετατοπιστεί στην άμυνα, καθώς ο Γκίλμουρ θα βρίσκεται στον άξονα. Ο Ρόμπερτσον με τον Ο’ Ντόνελ θα έχουν το ρόλο του φουλ-μπακ, με τους Άνταμς και Ντάικς στην κορυφή της επίθεσης.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Σο, Ράις, Στόουνς, Κέιν, Στέρλινγκ, Φίλιπς, Μινγκς, Μάουντ, Φόντεν, Τζέιμς

ΣΚΩΤΙΑ: Μάρσαλ, Ο’ Ντόνελ, Ρόμπερτσον, ΜακΤόμινεϊ, Χάνλεϊ, Τίρνεϊ, ΜακΓκιν, ΜακΓκρέγκορ, Ντάικς, Άνταμς, Γκίλμουρ

Ιστορική αναμέτρηση

Για «ιστορική αναμέτρηση» έκαναν λόγο οι Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και Στιβ Κλαρκ, προπονητές της Αγγλίας και της Σκωτίας, αντίστοιχα. Στο EURO 1996 μια στιγμή μαγείας του Πολ Γκασκόιν είχε δώσει τη νίκη στα «τρία λιοντάρια», τα οποία ξεκινούν και πάλι από τη θέση του φαβορί, έχοντας μάλιστα κερδίσει στην πρεμιέρα τους Κροάτες. Για τους Σκωτσέζους το θετικό αποτέλεσμα αποτελεί μονόδρομο, αν θέλουν να διεκδικήσουν στο φινάλε την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης.

Βαθμολογία 4ου Ομίλου

Τσεχία 3 2-0 Αγγλία 3 1-0 Κροατία 0 0-1 Σκωτία 0 0-2

Αποτελέσματα – Πρόγραμμα

13/6 («Γουέμπλεϊ», Λονδίνο, 16.00): Αγγλία – Κροατία 1-0 14/6 («Χάμπντεν Παρκ», Γλασκώβη, 16.00): Σκωτία – Τσεχία 0-2 18/6 («Χάμπντεν Παρκ», Γλασκώβη, 19.00): Κροατία – Τσεχία 18/6 («Γουέμπλεϊ», Λονδίνο, 22.00): Αγγλία – Σκωτία 22/6 («Γουέμπλεϊ», Λονδίνο, 22.00): Τσεχία – Αγγλία 22/6 («Χάμπντεν Παρκ», Γλασκώβη, 22.00): Κροατία – Σκωτία

5ος Όμιλος: Μάχη Σουηδίας-Σλοβακίας

Για τον 5ο Όμιλο, Σουηδία και Σλοβακία κοντράρονται στην Αγία Πετρούπολη προερχόμενες από θετικά αποτελέσματα. Οι Σκανδιναβοί κράτησαν στη «λευκή» ισοπαλία την Ισπανία στη Σεβίλλη, με τον Ρόμπιν Όλσεν να «κατεβάζει ρολά», αλλά και τους Αλεξάντερ Ισάκ, Μάρκους Μπεργκ να σπαταλούν σημαντικές ευκαιρίες. Από την άλλη, οι Σλοβάκοι εξέπληξαν κόντρα στην Πολωνία (2-1) και με νίκη «σφραγίζουν» το εισιτήριο για τους «16» του EURO.

Βαθμολογία 5ου Ομίλου

Σλοβακία 3 2-1 Ισπανία 1 0-0 Σουηδία 1 0-0 Πολωνία 0 1-2

Αποτελέσματα – Πρόγραμμα

14/6 («Κρεστόφσκι», Αγία Πετρούπολη, 19.00): Πολωνία – Σλοβακία 1-2 14/6 («Καρτούχα», Σεβίλλη, 22.00): Ισπανία – Σουηδία 0-0 18/6 («Κρεστόφσκι», Αγία Πετρούπολη, 16.00): Σουηδία – Σλοβακία 19/6 («Καρτούχα», Σεβίλλη, 22.00): Ισπανία – Πολωνία 23/6 («Κρεστόφσκι», Αγία Πετρούπολη, 19.00): Σουηδία – Πολωνία 23/6 («Καρτούχα», Σεβίλλη, 19.00): Σλοβακία – Ισπανία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments