Αθλητισμός

Ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Κώστας Αντετοκούνμπο
Για ένα ηχηρό μεταγραφικό «χτύπημα» πηγαίνει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός , αφού θέλει τον Αντετοκούνμπο.

Ενα όνομα που είναι στα πρώτα της λίστας του Παναθηναϊκού είναι αυτό του Κώστα Αντετοκούνμπο. Για τη θέση «5» είναι μια λύση με προοπτική και τεράστιες πιθανότητες εξέλιξης βάσει της έως τώρα πορείας του.

Η σχέση της οικογένειας με τον σύλλογο του Παναθηναϊκού παραμένει εξαιρετική και δεν είναι τυχαίο ότι έχει πέσει το όνομα του στο τραπέζι των μεταγραφικών στόχων. Το συμβόλαιο του στο NBA , δεν θα αποτελέσει πρόβλημα, κι αν συμφωνήσουν οι δυο πλευρές – δηλαδή προπονητής και παίκτης – ότι μπορεί να έχει ρόλο στην ομάδα, θα είναι σίγουρα στο ροστερ της νέας σεζόν.

Μαζί με τον Χουγκάζ – που είναι επίσης ένας υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού – θα απασχολήσουν το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού τις επόμενες μέρες.

Τα χρώματα της Αρμάνι θα φορά πλέον ο Ντίνο Μήτογλου που θα γίνει κάτοικος Μιλάνο.

Την ύστατη προσπάθεια έκανε ο Παναθηναϊκός για να κρατήσει στο ρόστερ του τον Ντίνο Μήτογλου βελτιώνοντας την αρχική πρότασή του, ωστόσο δεν τα κατάφερε, καθώς ο διεθνής φόργουορντ αποφάσισε να αφήσει το ΟΑΚΑ και συνεχίσει την καριέρα του μακριά από το ΟΑΚΑ, αποχωρώντας έπειτα από τέσσερα χρόνια από το «τριφύλλι» για λογαριασμό της Αρμάνι Μιλάνο, που πίεσε για την απόκτησή του.

Αρχικά, οι “πράσινοι” είχαν επιδιώξει από καιρό να ανανεώσουν με τον διεθνή Έλληνα φόργουορντ, προσφέροντάς του συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές κατά περίπου 30%, αλλά οι Ιταλοί φέρονται να “αγγίζουν” το εκατομμύριο ετησίως στη δική τους πρόταση προς τον παίκτη.

Η επιθυμία της πράσινης ΚΑΕ να κρατήσει τον Μήτογλου ήταν δεδομένη και προς αυτή την κατεύθυνση οι νταμπλούχοι Ελλάδας μάτσαραν την προσφορά την Αρμάνι ως προς το οικονομικό σκέλος, δείχνοντας στον διεθνή φόργουορντ τις προθέσεις τους. Παρ’ όλα αυτά, ο Μήτογλου που συμμετέχει στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ενόψει Προολυμπιακού τουρνουά, αποφάσισε να γυρίσει σελίδα και να συνεχίσει την καριέρα του υπό τις οδηγίες του Έτορε Μεσίνα στην Αρμάνι Μιλάνο.

Οι Ιταλοί που επέστρεψαν φέτος στο Final 4 έπειτα από 29 χρόνια και ηττήθηκαν στους τελικούς της Serie A με sweep από τη Βίρτους Μπολόνια άσκησαν ασφυκτικό πρέσινγκ στον Μήτογλου, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα 21/6 την οριστική του απόφαση που τον φέρνει στον ιταλικό βορρά. Ο Μεσίνα του εξήγησε πως θα έχει σημαντικό ρόλο στο rotation της Αρμάνι και πλέον ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να βγει στην αγορά για να καλύψει το σημαντικό κενό.

Φέτος ο Μήτογλου μέτρησε 9.3 πόντους, 5.4 ριμπάουντ και 0.9 ασίστ μ.ό. σε 34 συμμετοχές στην EuroLeague, στις 23 ως βασικός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments