Ελλάδα

Τρεις παραλίες με εξωγήινο τοπίο σε δημοφιλή νησιά της Ελλάδας

Τρεις παραλίες με εξωγήινο τοπίο σε δημοφιλή νησιά της Ελλάδας
Οι υπέροχες παραλίες στα νησιά της Ελλάδας που μεταφέρουν τον επισκέπτη σε εξωγήινα τοπία.

Η Ελλάδα το καλοκαίρι – και ειδικά τα νησιά της – είναι αναμφίβολα ένας TOP προορισμός για τις διακοπές. Οι παραλίες της χώρας φημίζονται ανά τον κόσμο για την υπέροχη ομορφιά τους . Άμμος που θυμίζει άλλον πλανήτη, κρυστάλλινα νερά και όμορφα ηλιοβασιλέματα , εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη τους.

Αυτές είναι οι τρείς παραλίες που είναι μοιάζουν να είναι από άλλον πλανήτη

Σαρακήνικο, Μήλος

Η πρώτη εικόνα που έρχεται στο νου του καθενός όταν ακούει το όνομα Μήλος είναι η μοναδικής φυσικής ομορφιάς παραλία Σαρακήνικο, η οποία στην ουσία αποτελεί και συνώνυμο για το όμορφο νησί των Κυκλάδων. Το σεληνιακό τοπίο που συναντά κανείς στην ακρογιαλιά, είναι εκ αιτίας των ποικιλόμορφων σχηματισμών και των ασβεστολιθικών πετρωμάτων που σμιλεύτηκαν από τον αέρα και την αλμύρα της θάλασσας με το πέρασμα των χρόνων. Χαρακτηριστικές επίσης είναι και οι διάφορες σπηλιές που δημιουργούνται από την διείσδυση των βράχων μέσα στα νερά του Αιγαίου.Στην πλειοψηφία του το μέρος «κατακλύζεται» από τα πανέμορφα βράχια. Η διάσημη παραλία, εικόνες τις οποίες ταξιδεύουν πέρα από τα ελληνικά σύνορα, βρίσκεται το βόρειο τμήμα του νησιού, σε απόσταση μόλις 10 λεπτών με το αυτοκίνητο από τον Αδάμαντα, το λιμάνι της Μήλου.

Κολυμπήθρες, Πάρος

Σε κοντινή απόσταση από την κοσμοπολίτικη Νάουσα, φημίζονται για τους περίεργους βραχώδεις σχηματισμούς τους, με τις λείες γρανιτένιες επιφάνειες και τις μορφές που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από αριστοτεχνικό ανθρώπινο χέρι τόσο έξω από τη θάλασσα, όσο και μέσα στα νερά του Αιγαίου, σχηματίζοντας μια σειρά από μικρότερες διαδοχικές ακτές με χρυσαφένια αμμουδιά.

Canal d’ Amour, Κέρκυρα

Μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στην Κέρκυρα βρίσκεται σε απόσταση 36 χλμ. από το κέντρο της Παλιάς Πόλης του νησιού. Η Canal d’ Amour, εντυπωσιάζει τους πάντες με το επιβλητικό, φυσικό σκηνικό της, μεταφέροντας τους επισκέπτες της σε εξωτικά μέρη. Όποιο ζευγάρι, μάλιστα σύμφωνα με το μύθο, κολυμπήσει μαζί στα νερά της παραλίας, τότε θα μείνει για πάντα μαζί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments