Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Τι ζήτησε ο πιλότος στην απολογία του

Γλυκά Νερά: Τι ζήτησε ο πιλότος στην απολογία του
Γλυκά Νερά: Μετά από περίπου 5 ώρες ολοκληρώθηκε η απολογία του 32χρονου δολοφόνου της Καρολάιν Κράουτς ενώπιον του ανακριτή για το έγκλημα του.

Ολοκληρώθηκε η απολογία του 33χρονου πιλότου, ο οποίος βρέθηκε το πρωί ενώπιον του ανακριτή για το έγκλημα του στα Γλυκά Νερά. Να θυμίσουμε ότι ο ένας από τους δύο δικηγόρους του κατηγορουμένου παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από περίπου πέντε ώρες ο 33χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιον του 12ου ανακριτή. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλε στον ανακριτή δύο αιτήματα.

Τι ζήτησε ο πιλότος από τον ανακριτή

Το πρώτο αφορά στο να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, για να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα της κάρτας μνήμης ενώ το δεύτερο αίτημα αφορά στην κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού προκειμένου να δώσουν την πλήρη εικόνα για την σχέση μεταξύ τους.

Ο 32χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, στη πολύωρη απολογία του, η οποία εστιάστηκε κυρίως στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το βράδυ της δολοφονίας, φέρεται υποστήριξε ότι όλα έγιναν σε μία στιγμή λόγω της έντασης που είχε προηγηθεί. Ο κατηγορούμενος φέρεται να επανέλαβε ότι ανέβηκε από το ισόγειο του σπιτιού στη σοφίτα προκειμένου να την πείσει να κοιμηθεί με το παιδί τους.

Στη συνέχεια όπως πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου άρχισαν μία κουβέντα φορτισμένη και όπως την είχε αγκαλιάσει, έγειρε δίπλα της και συνέβη ό,τι συνέβη. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη για την πράξη του και που κατέστρεψε τη ζωή του, τις δύο οικογένειες και το μέλλον του παιδιού του.

Τι θα ισχυριστεί ο καθ’ ομολογία δολοφόνος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος πιλότος αναμένεται να επιβεβαιώσει το περιεχόμενο της τελευταίας προανακριτικής ομολογίας του στη ΓΑΔΑ, ότι δηλαδή τη μοιραία βραδιά –σύμφωνα με την περιγραφή του- ξύπνησε την Καρολάιν και ενώ εκείνη του έλεγε να φύγει με το μωρό τους, εκείνος την πίεζε μέχρι που η άτυχη κοπέλα σταμάτησε να κουνιέται.

Θα προσπαθήσει να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα, ότι δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της συζύγου του και πως βρισκόταν εν βρασμώ ψυχικής ορμής, λόγω της μεγάλης έντασης και του καυγά που είχε προηγηθεί μεταξύ τους. Μάλιστα, όπως έχει προαναγγείλει ο δικηγόρος του πιλότου Αλ. Παπαϊωαννίδης, θα θέσει υπ’ όψιν του ανακριτή ένα νέο στοιχείο που δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία και το οποίο, σύμφωνα με την υπεράσπιση, δείχνει πως δεν υπήρχε προμελέτη.

Επιπλέον, θα υποστηρίξει ότι είχε την πρόθεση να παραδοθεί στις αρχές, αλλά ήθελε πρώτα να δει τι θα έκανε με την 11 μηνών κόρη του. Τέλος, σύμφωνα με το δικηγόρο του, ο κατηγορούμενος δεν προτίθεται να υποβάλει αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Γλυκά Νερά: Το κατηγορητήριο εναντίον του πιλότου

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του κατηγορούμενου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για δύο κακουργήματα:

  • Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, που προβλέπει την ποινή των ισοβίων ή κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών.
  • Κακοποίηση ζώου, που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη.

Επιπλέον σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη και για δύο πλημμελήματα για το θέατρο που έπαιζε όλο αυτό το διάστημα:

    • Ψευδής καταγγελία στις αρχές, επειδή κατέστησε άλλους υπόπτους.
    • Ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση στις αρχές. Και τα δύο αδικήματα τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments