Ελλάδα

Ιερώνυμος για επίθεση με βιτριόλι: Πράξη εκδίκησης και απελπισίας

Ιερώνυμος για επίθεση με βιτριόλι: Πράξη εκδίκησης και απελπισίας
Ιερώνυμος για επίθεση με βιτριόλι: Για το περιστατικό του ιερέα που έριξε βιτριόλι σε 7 μητροπολίτες μίλησε ο αρχιεπίσκοπος

Σοκ προκλήθηκε στην κοινωνία από το έγκλημα που συντέλεσε ιερέας στην Μονή Πετράκη. Μητροπολίτης που κρινόταν από το δικαστήριο διεξήγαγε επίθεση με βιτριόλι στους έξι Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή. Ο ιερέας κρινόταν από το δικαστήριο για να αποσχηματισθεί.

Για ένα πρωτόγνωρο και οδυνηρό συμβάν έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος μαζί με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, έκανε δηλώσεις έξω από το ΚΑΤ όπου διακομίστηκαν εκεί αρχικά οι επτά τραυματίες από την επίθεση με καυστικό υγρό στην Μονή Πετράκη.

“ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν για το λειτούργημα του”

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από αυτό τον χώρο στον Υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του που έσπευσαν με ταχύτητα και αποφύγαμε τα χειρότερα. Είναι δύσκολη η κατάσταση και ελπίζουμε με τη βοήθεια των γιατρών μας να αντιμετωπιστεί η κατάσταση», ανέφερε στις κάμερες Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος περιγράφοντας το τραγικό συμβάν.

Ο αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν για το λειτούργημα του και πάνω στην εκδικητικότητα του κι έχοντας εφοδιαστεί με βιτριόλι το έριξε στα μέλη του δικαστηρίου. Επτά πρόσωπα έχουν εγκαύματα σε σημείο του σώματος τους αλλού μικρότερα, αλλού μεγαλύτερα. Ελπίζω με τη βοήθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού όλα να πάνε καλύτερα. Μας προβληματίζει όλους αυτό το συμβάν και ελπίζουμε να μην διαταραχθεί η κοινωνική υγεία».

Πως έγινε το περιστατικό

Ξαφνικά και κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο υπό έλεγχο ιερέας έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου. Επικράτησε πανικός, όμως ο δράστης δεν κατόρθωσε να διαφύγει, αφού συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής κι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν άμεσα στο σημείο μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τραυματισμένοι που οδηγούνται στο νοσοκομείο φέρουν εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματος τους, με δυο εξ αυτών να τραυματίζονται σοβαρά στο πρόσωπο. Ωστόσο, κανενός η ζωή δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες επίθεση δέχτηκαν οι Μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, και Κασσανδρείας κ. Νικόδημος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments