Ελλάδα

Μάσκες: Ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά το απόγευμα

Μάσκες: Ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά το απόγευμα
Mε τον Νίκο Χαρδαλιά οι ανακοινώσεις για τη χρήση μάσκας το απόγευμα.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει επίσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας

Ανακοινώσεις για τη χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους αναμένεται να γίνουν το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, καθώς σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών.

Η ώρα της ανακοίνωσης

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, «η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας».

Σύντομα η αφαίρεση της μάσκας

Από τη πλευρά της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, είπε στον ΣΚΑΪ πως ελπίζει αυτό να γίνει σύντομα και εκτιμά ότι θα παρθεί η απόφαση εντός της ημέρας. Για την εφαρμογή της απόφασης, ωστόσο, διευκρίνισε ότι θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Το θέμα, ξεκαθάρισε, πως αφορά τη μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

«Το να βγάλουμε τις μάσκες σε γενικό πλαίσιο δεν είναι σωστό να το πούμε. Το να βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικό χώρο, όταν είμαστε σε αποστάσεις και περπατάμε υπάρχει δυνατότητα να απαλλαγούμε» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής ειδικών Χαράλαμπος Γώγος.

Νέα άρση: Μετά την αύξηση των εμβολιασμών οι ειδικοί εισηγήθηκαν νέα χαλάρωση των μέτρων και ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης ο Νίκος Χαρδαλιάς έλαβε τον λόγο και ανακοίνωσε τα νέα μέτρα. Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα οι ειδικοί είχαν αποφασίσει νέα άρση μέτρων με άνοιγμα των κλειστών σινεμά. Ακόμη τα κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα ανήλθαν στα 519.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς που ανακοίνωσε νέους κανόνες για την είσοδο των τουριστών στη χώρα μας (συγκεκριμένα μίλησε για είσοδο και με rapid test, κάνοντας λόγο για διαβάθμιση των χωρών ανά επιδημιολογική εικόνα). 

Τα νέα μέτρα

Επιπλέον ανακοίνωσε πως:

Για το λιανεμπόριο, αποφασίστηκε μείωση της αναλογίας των πελατών από 1 άτομο σε 25 τ.μ. σε 1 άτομο ανά 16 τ.μ. Επιστρέφουν οι εμποροπανηγύρεις. Ανοίγουν οι παιδότοποι σε ανοιχτούς χώρους με υποχρεωτική μάσκα. Ανοίγουν τα λούνα παρκ με αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Ανοίγουν τα spa από 19 Ιουνίου (λουτρά, ιαματικές πηγές, μασάζ). Ανοίγουν τα κλειστά σινεμά από 1η Ιουλίου με 50% πληρότητα και επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή self test και μάσκα. Νίκος Χαρδαλιάς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments