Ελλάδα

Πανδημία ενημέρωση: Τέλος οι μάσκες από την Πέμπτη

Πανδημία ενημέρωση: Τέλος οι μάσκες από την Πέμπτη
Πανδημία ενημέρωση: Όπως είχε προαναγγελθεί, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνει τις αποφάσεις της επιτροπής για τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την στιγμή η ενημέρωση των ειδικών για την πανδημία. Να θυμίσουμε ότι την Τρίτη τα κρούσματα ανήλθαν στα 406  εκ των οποίων 232  εντοπίζονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε  32  νέες λοιμώξεις. Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη Τρίτη καταγράφηκαν 1339 νέες λοιμώξεις.

Όπως ανακοινώθηκε «η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας».

Νέα χαλάρωση των μέτρων

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκινώντας την τοποθέτησή του είπε ότι αίρονται από αύριο τα εξής μέτρα:

  • Αναστέλλεται η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από αύριο Πέμπτη εφόσον δεν υπάρχει συγχρωτισμός από τις πέντε το πρωί.
  • Από 28 Ιουνίου αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας
  • Δεν θα κάνουν self test οι εργαζόμενοι και διπλά εμβολιασμένοι αν έχουν περάσει 15 ημέρες
  • Μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι στην εστίαση
  • Δεξιώσεις με 300 άτομα σε γάμους και βαπτίσεις
  • Για τις οργανωμένες παραλίες 120 άτομα ανά 1.000 τ.μ επιφάνειας παραλίας.

Παπαευαγγέλου: “Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 1,3%“

Παίρνοντας τον λόγο η κα Παπαευαγγέλου αφού αναφέρθηκε στα νέα κρούσματα είπε οτι η επιδημιολογική εικόνα είναι σαφής και ευχάριστη. Τόνισε ότι η ενδιάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων καταγράφεται στα 32 έτη. Λόγω των διακοπών είπε ότι εμφανίζονται κρούσματα σε πολύ νεαρές ηλικίες. Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 1,3%. Η θετικότητα μάλιστα από τα τεστ που γίνονται μέσα από τις κινητές μονάδες η θετικότητα είναι κάτω του 1%.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στις 4.000, τόνισε η κα Παπαευαγγέλου και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις τουριστικές περιοχές. Οι νοσηλευόμενοι είναι 1.000 και ο μέσος όρος εισαγωγών είναι 58 ασθενείς ανά ημέρα. 

Δείτε live την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments