Τεχνολογία

Windows: Start Menu για γερά νέυρα

Windows: Start Menu για γερά νέυρα
Δεν αρέσει στους χρήστες το νέο interface των Windows της Microsoft .
Δεν αρέσει στους χρήστες το νέο interface των Windows της Microsoft .

Η Microsoft θα προβεί πολύ σύντομα στην αποκάλυψη των Windows 11. Προηγουμένως γνωστή με την κωδική ονομασία Sun Valley, η ενημέρωση αποτελεί μια ριζική ανανέωση του design των Windows. Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών που συναντάμε στην εν λόγω έκδοση που διέρρευσε, είναι και ένα χαρακτηριστικό, το οποίο είναι άκρως ενοχλητικό για πολλούς.

Το πιο προφανές νέο χαρακτηριστικό, είναι ότι υπάρχει ένα floating Start Menu στο κέντρο, όπως και μια taskbar επίσης στο κέντρο. Τα Windows 11 έχουν εγκαταλείψει τα Live Tiles και αντίθετα χρησιμοποιούν εικονίδια τα οποία σε κατευθύνουν στις αντίστοιχες εφαρμογές και τα οποία μπορείς να κάνεις pin βάσει των επιλογών σου.

Δεν αρέσει η taskbar

Η ριζικά ανασχεδιασμένη αυτή taskbar ήδη δεν αρέσει σε πολλούς. Οι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε ένα εντελώς νέο interface, όπως ενημερώνει το wifinews. Ωστόσο μπορεί να παραμετροποιηθεί και να επανέλθει σε κάτι πιο γνωστό. Αρχικά θα μπορείς να αλλάξεις την στοίχισή της στα Taskbar settings, ενώ θα μπορείς να μεταβείς και στο κλασσικό Start Menu. Όλα είναι εφικτά.

H Microsoft βάζει τέλος στα Windows 10 και προετοιμάζεται να ανακοινώσει μέσα στον Ιούνιο μια νέα αναβάθμιση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος της .

Η Microsoft έκανε γνωστό ότι θα σταματήσει την υποστήριξη των Windows 10 το φθινόπωρο του 2025. Βέβαια η αμερικανική εταιρεία προετοιμάζεται να ανακοινώσει μέσα στον Ιούνιο μια νέα μείζονα αναβάθμιση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος της για υπολογιστές.

Η τελική έκδοση του συστήματος Όταν τα Windows 10 είχαν κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2015, η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι επρόκειτο να είναι η τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος της, η οποία θα υφίστατο διαδοχικές αναβαθμίσεις. Όμως τώρα έγινε ξεκάθαρο ότι από τις 14 Οκτωβρίου 2025 και μετά δεν θα υπάρξουν νέες αναβαθμίσεις για λόγους ασφαλείας είτε στην οικιακή έκδοση είτε στην επαγγελματική .

Τα Windows 10 ήσαν τα πρώτα που ονομάστηκαν «τα Windows ως υπηρεσία», επειδή το λογισμικό τους ανανεώνεται βαθμιαία χωρίς έξτρα κόστος για τον χρήστη, αντί η εταιρεία να κυκλοφορεί κάθε λίγα χρόνια κάποια νέα αυτόνομη έκδοση που θα διαδέχεται την προηγούμενη. Αυτή τη στιγμή η νεότερη έκδοση είναι τα Windows 10 21H1, η οποία, όπως έχει ανακοινωθεί, θα υποστηρίζεται έως το Δεκέμβριο του 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments