Πολιτική

Πέτσας: Οι αγορές εμπιστεύονται την Ελλάδα

Πέτσας: Οι αγορές εμπιστεύονται την Ελλάδα
Πέτσας: Σχετικά με το πρόγραμμα της Κυβέρνησης μίλησε ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και το επενδυτικό σχέδιο της χώρας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μίλησε σχετικά με το επενδυτικό σχέδιο της Κυβέρνησης, τονίζοντας ότι οι επενδυτές εμπιστεύονται την Ελλάδα. Ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε ταχθεί υπέρ προνομίων για εμβολιασμένους.

Πιο συγκεκριμένα, η υλοποίηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» επιταχύνεται και εντάσσονται σε αυτο νέα έργα που συμβάλλουν στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και αλλάζουν την όψη των τοπικών κοινωνιών. Προτεραιότητα είναι ο πολίτης και η βελτίωση της ζωής του, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

“Η εμπιστοσύνη έχει εμπεδωθεί γιατί επενδυτές και αγορές πιστεύουν το μεταρρυθμιστικό έργο”

Σημείωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι έχουν ενταθεί προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα 81 πράξεις έργων συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ, που αφορούν άξονες προτεραιότητας όπως «Περιβάλλον», «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων».

Για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ο κ. Πέτσας τόνισε ότι χάρη στην εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει η Ελλάδα έχει αντλήσει από τις αγορές, από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα, συνολικά 27,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 21 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους και με ιστορικά χαμηλά επιτόκια.

«Η εμπιστοσύνη έχει εμπεδωθεί γιατί επενδυτές και αγορές πιστεύουν ότι το μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πέτσας: Να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι νησιώτες

«Ξεκινά πιο αισιόδοξα αυτή η περίοδος. Δεν είναι πρόβλημα η υποδοχή τουριστών όσο οι εμβολιασμοί που δεν γίνονται. Όπως στα νησιά. Να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι νησιώτες για να υποδεχτούν τους τουρίστες με ασφάλεια» σημείωσε μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη. «Έχουμε ήδη χιλιάδες εμβόλια παραπάνω από τον αριθμό των εμβολίων που γίνονται καθημερινά και από τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε πολύ περισσότερα», ανέφερε. Πέτσας

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να υπάρχουν κυρώσεις σε όσους δε θέλουν να εμβολιαστούν, τόνισε ότι «όσοι είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δεν υπάρχει δικαιολογία και όσοι δεν επιθυμούν για κάποιο λόγο να κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να μετακινούνται από τη θέση τους, δεν είμαι υπέρ απολύσεων».

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας έχει ξεκινήσει συζήτηση από τον πρωθυπουργό για το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. «Πρέπει να ξέρουμε τι θα γίνει από το φθινόπωρο. Θα γίνει παρέμβαση όπου χρειάζεται να γίνει» σημείωσε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο και στο Δημόσιο. Όσον αφορά το αν θα υπάρχουν προνόμια για τους εμβολιασμένους, ο ίδιος ανέφερε ότι θα υπάρχουν κίνητρα για να πειστούν και όσοι είναι επιφυλακτικοί.

Πέτσας

Στέλιος Πέτσας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments