Οικονομία

Αναπτυξιακός: Πάνω από 42 εκατ. ευρώ η επιχορήγηση για 24 επενδυτικά σχέδια

Αναπτυξιακός: Πάνω από 42 εκατ. ευρώ η επιχορήγηση για 24 επενδυτικά σχέδια
Αναπτυξιακός: Πάνω από 42 εκατομμύρια ευρώ είναι το συνολικό ποσό της επιχορήγησης για 24 επενδυτικά σχέδια που υπήχθησαν μέσω του Αναπτυξιακού .

Πάνω από 42 εκατομμύρια ευρώ είναι το συνολικό ποσό της επιχορήγησης για 24 επενδυτικά σχέδια που υπήχθησαν μέσω του Αναπτυξιακού .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης στον 4ο κύκλο του καθεστώτος «Γενική Επιχειρηματικότητα» υπήχθησαν 6 επενδυτικά σχέδια.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 6.707.979,03€ και το συνολικό ποσό της ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στο ποσό των 6.293.814,32€.

Στον 2ο κύκλο του καθεστώτος «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» υπήχθησαν 18 επενδυτικά σχέδια. Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 35.328.484,91€ και δεν απαιτείται ενίσχυση με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

Μπορείτε να βρείτε τους πίνακες κατάταξης αναρτημένους στην ιστοσελίδα ependyseis.gr. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσης των ατομικών αποφάσεων υπαγωγής των εν λόγω επενδυτικών σχεδίων. Προχωράμε σε αναμόρφωση του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου του Αναπτυξιακού Νόμου που θα οδηγήσει σε σημαντική επιτάχυνση και ευελιξία των διαδικασιών αξιολόγησης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων. Συνεχίζουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση νέων επενδύσεων ώστε να ενδυναμώσουμε την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments