Οικονομία

Αναπτυξιακός: Καθορίστηκαν τα ποσά των επενδυτικών σχεδίων

Αναπτυξιακός: Καθορίστηκαν τα ποσά των επενδυτικών σχεδίων
Αναπτυξιακός: Με απόφαση που συνυπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης.

Με απόφαση που συνυπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης.

Πιο συγκεκριμένα, καθορίστηκαν τα ποσά ενισχύσεων των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, του έτους 2021.

Τι ισχύει για τη φορολογική απαλλαγή

  • Για το καθεστώς της Γενικής Επιχειρηματικότητας στα 280.000.000 ευρώ.
  • Για το καθεστώς της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων στα 5.000.000 ευρώ. Το ποσό της επιχορήγησης, επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ορίζεται
  • Για το καθεστώς της Γενικής Επιχειρηματικότητας στα 120.000.000 ευρώ.
  • Για το καθεστώς της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων στα 400.000.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης και των δύο καθεστώτων ενίσχυσης, δηλαδή 520.000.000 ευρώ και θα καλυφθεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης δήλωσε: «Μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων η κυβέρνηση επιχειρεί να υλοποιήσει έναν από τους βασικότερους άξονες της οικονομικής πολιτικής της την δεδομένη χρονική στιγμή, που δεν είναι άλλος από την προώθηση και την χρηματοδότηση επενδύσεων. Η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό των ποσών για τα επενδυτικά σχέδια που υπάγονται στον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2019, αποτελεί μια ακόμη έμπρακτη προσπάθεια για την κάλυψη του επενδυτικού κενού που τόσο έχει ταλανίσει την χώρα μας τους τελευταίους μήνες και που με τις συντονισμένες προσπάθειες μας σύντομα θα μπορέσει να καταστεί απόλυτα διαχειρίσιμο».

Ποια προγράμματα «τρέχουν» για νεοφυείς επιχειρήσεις

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος «Elevate Greece» όπου οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για χρηματοδότηση. Το πρόγραμμα βρίσκεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η ενίσχυση πραγματοποιείται με τη μορφή μη επιστρεπτέας ενίσχυσης και θα καλύψει το Κεφάλαιο Κίνησης έως 80% των εξόδων της επιχείρησης για το έτος αναφοράς (2019 ή 2020) με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα €5.000 και μέγιστο τα €100.000.

Το πρόγραμμα «Εlevate Greece» στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ρευστότητας των νεοφυών επιχειρήσεων του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments