Ελλάδα

Προνόμια εμβολιασμένοι: Την άλλη εβδομάδα οι αποφάσεις

Προνόμια εμβολιασμένοι: Την άλλη εβδομάδα οι αποφάσεις
Προνόμια εμβολιασμένοι: Ήδη λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση έχουν κάνει αναφορά στην έναρξη της συζήτησης για όσους έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Και επισήμως πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για να αποκτήσουν προνόμια οι πλήρως εμβολιασμένοι. Ήδη λοιμωξιολόγοι και κυβερνητικοί παράγοντες έχουν μιλήσει σχετικά με αυτά, όπως για παράδειγμα ο Νίκος Τζανάκης που έχει ταχθεί υπέρ των προνομίων. Από την άλλη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Πέτσας ανέφερε πως πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για τα προνόμια στους εμβολιασμένους.

Μάλιστα ερωτηθείς ο πρωθυπουργός σχετικά με το ενδεχόμενο να θεσπιστούν προνόμια στους εμβολιασμένους πολίτες, πυροδοτώντας εκ νέου τη σχετική συζήτηση, ανέφερε «Κάντε υπομονή μία εβδομάδα». Κρούσματα σήμερα 03/06

Την άλλη βδομάδα οι αποφάσεις

Κυβέρνηση και ειδικοί αναζητούν δημιουργικούς τρόπους ωστε να προσεγγίσουν όλους όσοι δεν έχουν πάρει ακόμη απόφαση να εμβολιαστούν. Ο πρωθυπουργός προαναγγέλλοντας την παροχή προνομίων για τους εμβολιασμένους, τη συνέδεσε με το γεγονός ότι πλέον υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όποιον επιθυμεί να εμβολιαστεί, επομένως δεν υπάρχουν πολίτες που ενώ θα ήθελαν, δεν μπορούν να εμβολιαστούν, όπως συνέβαινε τους πρώτους μήνες του 2021.

Μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού για όλες τις ηλικιακές ομάδες, άλλωστε, ήταν αναμενόμενες οι σχετικές ανακοινώσεις.

Οι συζητήσεις, έχουν ήδη γίνει, με τους κυβερνώντες να έχουν διαμηνύσει πως εκείνοι που θα επιμείνουν να μένουν ανεμβολίαστοι πρέπει να ξέρουν ότι θα εξακολουθήσουν να υφίστανται περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο εργάζονται, κοινωνικοποιούνται, ψυχαγωγούνται, διασκεδάζουν.

Τι εξετάζεται για τους πλήρως εμβολιασμένους

Όσο αφορά στα σενάρια που θα αφορούν όσους έχουν δεχθεί και τα δύο «τσιμπήματα» ή έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσιακό εμβόλιο, στα οποία προφανώς και προστεθούν και άλλα το επόμενο διάστημα είναι τα εξής:

  • Να επιτρέπεται η ελεύθερη είσοδος εμβολιασμένων στην εστίαση και στους κλειστούς χώρους
  • Να δοθούν διευκολύνσεις στις μετακινήσεις, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας, όπως για παράδειγμα το να μην υποβάλλονται οι εμβολιασμένοι σε rapid test.
  • Να επιτρέπεται η ελεύθερη είσοδος των εμβολιασμένων σε εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων
  • Να είναι ελεύθερη η είσοδος για όσους έχουν εμβολιαστεί και στους κλειστούς χώρους της εστίασης, στα γυμναστήρια,  τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης.

Ένα από τα προνόμια το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η αρχή για την εφαρμογή των προνομίων των εμβολιασμένων θα ξεκινήσει σταδιακά από τον Ιούλιο με ορίζοντα το φθινόπωρο, με το πιστοποιητικό εμβολιασμού να αποτελεί ουσιαστικά το διαβατήριο.

Από την 1η Ιουλίου, όπως έχει ανακοινωθεί, όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν θα απαιτείται να κάνουν self test για να προσέλθουν στον χώρο εργασίας τους, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό χωρίς τεστ μοριακού ελέγχου ή rapid test και self test, αφού θα είναι σε ισχύ το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προνόμια εμβολιασμένοι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments