Οικονομία

Χρηματιστήριο: Επανέρχονται σταδιακά οι Έλληνες στη χρηματιστηριακή αγορά

Χρηματιστήριο: Επανέρχονται σταδιακά οι Έλληνες στη χρηματιστηριακή αγορά
Χρηματιστήριο: Με αύξηση των εγχώριων επενδυτών συνεχίζεται η στήριξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς. Μάλιστα, τον Απρίλιο υπήρξε σταθερή ενεργοποίηση της επενδυτικής λιανικής και ικανοποιητικός τζίρος στο μεγαλύτερο πλήθος κωδικών.

Με αύξηση των εγχώριων επενδυτών συνεχίζεται η στήριξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς. Μάλιστα, τον Απρίλιο υπήρξε σταθερή ενεργοποίηση της επενδυτικής λιανικής και ικανοποιητικός τζίρος στο μεγαλύτερο πλήθος κωδικών.

Από το Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε παρατηρηθεί ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κωδικών που άνοιξαν από το 2015 Σύμφωνα με τα στοιχεία το επόμενο διάστημα αναμένεται αυξητική τάση και στο μέτωπο των ξένων επενδυτών καθώς η ανάκαμψη της οικονομίας θα κερδίζει έδαφος, κάτι που διαφάνηκε τον Μάιο με τους αλλοδαπούς δικαιούχους μερίδων να πραγματοποιούν σημαντικές εισροές.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

  • Τον Ιανουάριο του 2021 δημιουργήθηκαν 735 νέες μερίδες από ημεδαπούς επενδυτές και 835 μαζί με τους ξένους, τον Φεβρουάριο, 627 και 750 συνολικά.
  • Τον Μάρτιο καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κωδικών που άνοιξαν από τον Δεκέμβριο του 2015
  • Τον Απρίλιο δημιουργήθηκαν 778 νέοι κωδικοί από Έλληνες επενδυτές και 987 συνολικά. Οι Έλληνες επενδυτές τον Απρίλιο εμφάνισαν εισροές ύψους 24,4 εκατ. ευρώ και συνολικές εισροές 94 εκατ. ευρώ από την αρχή του έτους.
  • Τον Μάιο δημιουργήθηκαν συνολικά 1.678 νέοι κωδικοί, εκ των οποίων οι 1.543 κωδικοί από Έλληνες επενδυτές.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments