Ελλάδα

Θωμαΐδης: Πιθανόν να ξεπεράσουμε 2.000 κρούσματα ημερησίως την επόμενη εβδομάδα

Θωμαΐδης: Πιθανόν να ξεπεράσουμε 2.000 κρούσματα ημερησίως την επόμενη εβδομάδα
Θωμαΐδης: Σύμφωνα με τον καθηγητή, η αύξηση στο ιικό φορτίο που καταγράφηκε στα λύματα ήταν περίπου 65% την περασμένη εβδομάδα.

Πολύ πιθανόν, είναι να δούμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα και να ξεπεράσουμε τα 2.000 ημερησίως σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδη. Για αυτό, εξάλλου, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε χθες έκτακτα μέτρα που απαγορεύουν την παρουσία όρθιων πελατών σε εστίαση και μπαρ, αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς, η νυχτερινή διασκέδαση και κυρίως τα πάρτι στην παραλιακή αποτελούν πληγή για την υπερμετάδοση του κορωνοϊού και την αύξηση του ιικού φορτίου.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, με βάση τα μοντέλα για την πορεία του ιού που “τρέχουν”, τους ρυθμούς του εμβολιασμού αλλά και την διάδοση της μετάλλαξης Δέλτα, η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα ήταν μάλλον αναμενόμενη.

Ο κος Θωμαΐδης, εξήγησε πως υπήρχαν κάποια δεδομένα ότι αυτό ενδέχεται να συμβεί ακόμη και μέσα στον Ιούλιο εντούτοις το ιικό φορτίο στα λύματα το τελευταίο διάστημα είχε σταθεροποιηθεί και για αυτό η αύξηση στο ιικό φορτίο, ξάφνιασε τους ειδικούς εν τέλει.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η αύξηση στο ιικό φορτίο που καταγράφηκε στα λύματα ήταν περίπου 65% την περασμένη εβδομάδα και η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουμε αυτή την ώρα μάλιστα παραπέμπει στα δεδομένα του Ιανουάριου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments