Κόσμος

Μπορέλ Κυπριακό: Απορρίπτουμε τη λύση δύο κρατών

Μπορέλ Κυπριακό: Απορρίπτουμε τη λύση δύο κρατών
Μπορέλ Κυπριακό: Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ έκανε σαφές πως η Ένωση απορρίπτει την λύση των δύο κρατών που έχει προτείνει η Τουρκία.
Μπορέλ Κυπριακό: Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ έκανε σαφές πως η Ένωση απορρίπτει την λύση των δύο κρατών που έχει προτείνει η Τουρκία.

Σχετικά με το Κυπριακό μίλησε ο Ζοζέπ Μπορέλ, με την ιδιότητα του Ύπατου Εκπροσώπου για την εξωτερική Πολιτική. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις του πως αποτελεί ταφόπλακα για το Κυπριακό η τουρκική παραβίαση της Αμμόχωστου.

Πιο συγκεκριμένα, την ανησυχία της ΕΕ για τις εξελίξεις στα Βαρώσια εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Απερρίφθη η λύση των δύο κρατών

Υπογράμμισε παράλληλα ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών απέρριψαν τη λύση δύο κρατών επισημαίνοντας ότι η ΕΕ «είναι ενωμένη» και καλώντας την Τουρκία «να απέχει από προκλητικές ενέργειες».

«Ας ελπίσουμε ότι τις προσεχείς ημέρες δε θα έχουμε λόγο για σύγκληση έκτακτου συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων» σημείωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Ερσίν Τατάρ: Ο Ερντογάν θα στείλει ισχυρά μηνύματα από τα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου

Ισχυρά μηνύματα θα δώσει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στις 20 Ιουλίου από τα κατεχόμενα, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Μέχρι στιγμής, είπε, 344 Ελληνοκύπριοι έχουν υποβάλει αίτηση στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας», ζητώντας επιστροφή της περιουσίας τους στα Βαρώσια.

Σε συνέντευξή του στο NTV, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι «αν δεν είναι κυρίαρχος, θα παραδώσει όλη την εξουσία στο κέντρο και στις Βρυξέλλες… Όταν λένε να αποσυρθεί η Τουρκία από εδώ, η οποία δεν είναι είναι μέλος της ΕΕ, εμφανίζεται μια θέση σαν η Τουρκία να φυλακίζεται στην Ανατολία».

Ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι η παγίδα για την ομοσπονδία είναι η μία κυριαρχία. «Στη μία κυριαρχία διοικεί η πλειοψηφία τη μειονότητα και ειδικά με την απόσυρση της Τουρκίας, η οποία θεωρείται ως τρίτη χώρα εντός της ΕΕ, με την πάροδο του χρόνου, οι Τουρκοκύπριοι θα μείνουν εντελώς μόνοι. Επομένως μπορεί να υπάρξει μια επικίνδυνη διαδικασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αφομοίωση και καταστροφή του λαού».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments