Οικονομία

Ταμείο Ανάκαμψης: Το ψηφιακό «Σχέδιο Μάρσαλ» που θα αλλάξει το Δημόσιο

Ταμείο Ανάκαμψης: Το ψηφιακό «Σχέδιο Μάρσαλ» που θα αλλάξει το Δημόσιο
Ταμείο Ανάκαμψης: Ψηφιακό «Σχέδιο Μάρσαλ» έχει χαρακτηρίσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης το ταμείο Ανάκαμψης.

Ψηφιακό «Σχέδιο Μάρσαλ» έχει χαρακτηρίσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης το ταμείο Ανάκαμψης.

Τα οχτώ από τα δώδεκα έργα του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0.» πήραν το «πράσινο φως» από το Ταμείο Ανάκαμψης και ξεκινάνε. Είναι ένα που αφορούν το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως έχει τονίσει, η χρηματοδότηση από το ταμείο Ανάκαμψης «θα μας επιτρέψει να αλλάξουμε όχι μόνο ποσοτικά την οικονομική επίδοση της χώρας, αλλά και ποιοτικά, το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό πεπρωμένο μας».

Τι περιλαμβάνει το ψηφιακό σχέδιο

  • Μεταρρύθμιση του Δημοσιονομικού Συστήματος στην Κεντρική Διοίκηση και τη λοιπή Γενική Κυβέρνηση GOV-ERP.
  • Επέκταση και υποστήριξη του Εθνικού Δικτύου Τηλεπικοινωνιών – Σύζευξις ΙΙ, το οποίο είναι το δίκτυο τηλεπικοινωνιακών και τηλεματικών υπηρεσιών των φορέων του δημόσιου τομέα με παρουσία σε 4500 σημεία σε όλη τη χώρα.
  • Δικτυακή αναβάθμιση με οπτικές ίνες για το δίκτυο GRNET και τα συνδεδεμένα δίκτυα δηλαδή το σύνολο των πανεπιστημίων και ερευνητικών φορέων, το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο, ένας σημαντικός αριθμός δημόσιων νοσοκομείων και άλλοι φορείς έρευνας και εκπαίδευσης.
  • Ενιαία Ψηφιακή Υποδομή για την Εξυπηρέτηση Πολιτών και Επιχειρήσεων για τη δημιουργία των τεχνολογικών και πληροφοριακών μηχανισμών που θα επιτρέψουν την επέκταση της ψηφιακής εξυπηρέτησης και συναλλαγών μεταξύ Δημοσίου, επιχειρήσεων και πολιτών.
  • Yπηρεσίες διαδικτύου για την επίτευξη της διαλειτουργικότητας μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων της Δημόσιας Διοίκησης που αφορά στην παροχή ενός πακέτου υπηρεσιών G2G Web services
  • Αναβάθμιση της παροχής ανοιχτών δεδομένων, της πλατφόρμας data.gov.gr και παροχή σχετικών υπηρεσιών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Ψηφιοποίηση Αρχείου Υποθηκοφυλακείων για το Εθνικό Κτηματολόγιο που αφορά στην ψηφιοποίηση των αρχείων του συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών από όλα τα 390 υποθηκοφυλακεία της χώρας

Στα 12 πρώτα έργα του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», συνολικού προϋπολογισμού 1,42 δισ. ευρώ, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, εντάσσονται και οι εργασίες αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης μνημείων στην Ακρόπολη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments