Τεχνολογία

WhatsApp – Νέα κρυπτογράφηση

WhatsApp – Νέα κρυπτογράφηση
WhatsApp – Νέα κρυπτογράφηση . Τι θα γίνει με τα αντίγραφα των συνομιλιών; Για την καλύτερη προστασία των συνομιλιών των χρηστών
WhatsApp – Νέα κρυπτογράφηση . Τι θα γίνει με τα αντίγραφα των συνομιλιών; Για την καλύτερη προστασία των συνομιλιών των χρηστών

Η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp έχει προνοήσει για την ασφάλεια των χρηστών της πλατφόρμας της και έχει κρυπτογραφήσει τα μηνύματα τους, ωστόσο, αυτή η λειτουργία αφορά μόνο τα ενεργά μηνύματα στην εφαρμογή. Αναφορικά με τα αντίγραφα του ιστορικού των συνομιλιών που αποθηκεύονται στο iCloud ή στο Google Drive, η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κρυπτογραφήσει εξίσου και αυτά στο κοντινό μέλλον.

Σύμφωνα με το XDA Developers, η WhatsApp είχε κυκλοφορήσει μία δοκιμαστική λειτουργία κρυπτογράφησης για την πλατφόρμα της που προστατεύει το ιστορικό των συνομιλιών των χρηστών στο iCloud ή στο Drive. Επέτρεψε σε επιλεγμένους χρήστες να κλειδώσουν δοκιμαστικά τις εφεδρικές συνομιλίες τους και τα αρχεία που συμπεριλαμβάνονταν με έναν κωδικό πρόσβασης.

Η εν λόγω κρυπτογράφηση που διατέθηκε δοκιμαστικά για λίγες ημέρες, λειτουργούσε όχι μόνο σε αντίγραφα ασφαλείας στο cloud, αλλά και σε «τοπικά» αντίγραφα ασφαλείας στο τηλέφωνό ή στον διακομιστή.

WhatsApp

Οι χρήστες μπορούσαν να επιλέξουν τον κωδικό πρόσβασης που επιθυμούν αλλά υπήρχαν ορισμένοι περιορισμοί για λόγους ασφαλείας. Το κλειδί κρυπτογράφησης έπρεπε να έχει μόνο αριθμούς και πεζά γράμματα, τα οποία να είναι μεταξύ «a» και «f». Ωστόσο, οι χρήστες έπρεπε να καταγράψουν οπωσδήποτε κάπου τον κωδικό, καθώς το WhatsApp δεν πρόσφερε κανέναν εναλλακτικό τρόπο ανάκτησης του κωδικού πρόσβασης. Η εταιρεία «απέσυρε» την συγκεκριμένη λειτουργία, προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα που προέκυψαν και αναμένουμε την κυκλοφορία της στο ευρύτερο κοινό εντός του επερχόμενου διαστήματος.

WhatsApp συνομιλίες: Η πασίγνωστη πλατφόρμα μηνυμάτων έδωσε μία νέα λειτουργία που εξασφαλίζει το απόρρητο των συνομιλιών μεταξύ των χρηστών.

Το WhatsApp προσφέρει την λειτουργία αυτοκαταστροφής για τις συνομιλίες. Μέσα στις μεγάλες αλλαγές που έχει προαναγγείλει η πασίγνωστη πλατφόρμα είναι και τα απόρρητα μηνύματα. Η πλατφόρμα έχει λανσάρει επίσης και μία ψηφιακών συναλλαγών προσπαθώντας να διατηρήσει τον ανταγωνισμό με τις υπόλοιπες παρόμοιες πλατφόρμες.

Πιο συγκεκριμένα, όταν  ενεργοποιείτε την λειτουργία για μια συγκεκριμένη ομαδική ή ιδιωτική συνομιλία, τα μηνύματα σβήνονταWhatsApp – Νέα κρυπτογράφησηWhatsApp – Νέα κρυπτογράφησηι αυτόματα από το τηλέφωνό σας. Αλλά και από τον παραλήπτη μετά από μια εβδομάδα

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments