Οικονομία

myEFKAlive: Ξεκινά η λειτουργία της υπηρεσίας μέσω τηλεδιάσκεψης – Ποιες περιοχές αφορά

myEFKAlive: Ξεκινά η λειτουργία της υπηρεσίας μέσω τηλεδιάσκεψης – Ποιες περιοχές αφορά
myEFKAlive: Η νέα εφαρμογή myEFKAlive θα ξεκινήσει την εφαρμογή της από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, όπου οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται εξ’ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης.

Η νέα εφαρμογή myEFKAlive θα ξεκινήσει την εφαρμογή της από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, όπου οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται εξ’ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης.

Η νέα υπηρεσία myEFKAlive παρουσιάστηκε νωρίτερα σε εκδήλωση όπου συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ κ. Παναγιώτης Δουφεξής.

Τι δήλωσε ο υπουργός Εργασίας

«Ενδεικτικά αναφέρω ότι τα ηλεκτρονικά ραντεβού του ΕΦΚΑ, ίσως το μόνο παράπλευρο όφελος της πανδημίας, ήρθαν για να μείνουν καθώς εξυπηρετούν τον πολίτη και τον γλιτώνουν από μεγάλη ταλαιπωρία. Παράλληλα οι ψηφιακές συναλλαγές έχουν ξεπεράσει το 1 εκ. το μήνα ενώ οι συναλλαγές για υποθέσεις του ΕΦΚΑ μέσω ΚΕΠ έχουν ξεπεράσει τις 44.000. Την ίδια ώρα σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία το νέο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείο που θα εξυπηρετεί με εκπαιδευμένους υπαλλήλους πρωτίστως τον ΕΦΚΑ αλλά και τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ.».

Ποια η διαδικασία για να κλείσετε ραντεβού

  • 1. Εισέρχεται στο myefka.live.gov.gr του gov.gr η στο efka.gov.gr
  • 2. Διαλέγει το θέμα που τον απασχολεί ανάμεσα στα προτεινόμενα ( πχ παροχές, μητρώο και ασφαλιστικός βίος, συντάξεις- πληρωμές)
  • 3. Πληκτρολογεί τον ταχυδρομικό του κώδικα ώστε να δει το πλησιέστερο υποκατάστημα.
  • 4. Επιλέγει την ημέρα του ραντεβού που τον εξυπηρετεί και εισάγει στο σύστημα τα στοιχεία του
  • 5. Στη συνέχεια λαμβάνει email επιβεβαίωσης του ραντεβού με το λινκ της τηλεδιάσκεψης.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments