Πολιτική

Φίλης: Να αναστείλει η Κυβέρνηση τις Ελάχιστες βάσεις εισαγωγής

Φίλης: Να αναστείλει η Κυβέρνηση τις Ελάχιστες βάσεις εισαγωγής
Φίλης: O πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την Κυβέρνηση να αναστείλει την εφαρμογή των Ελάχιστων βάσεων εισαγωγής.

Ο Νίκος Φίλης ζήτησε από την υπουργό Παιδείας να μην εφαρμοστούν φέτος οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής. Να θυμίσουμε πως πριν από λίγο καιρό ο πρώην υπουργός Παιδείας μιλώντας στο pagenews.gr, είχε τονίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τις πανεπιστημιακές αρχές για να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως, ενώ είχε μιλήσει και για την ανάγκη εμβολιασμού των καθηγητών.

Πιο συγκεκριμένα, έκκληση στην κυβέρνηση, «έστω και αυτή τη στιγμή, να αναστείλει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και να καλύψει όλες τις διαθέσιμες θέσεις στα πανεπιστήμια της χώρας», απευθύνει με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

“Οι πιο “ευνοϊκές” εκτιμήσεις προβλέπουν πως θα αποκλειστούν περισσότεροι από 20.000 υποψήφιοι “

«Η δημοσιοποίηση των ελάχιστων βάσεων εισαγωγής για κάθε πανεπιστημιακό τμήμα ή σχολή επιβεβαιώνει τις προβλέψεις και ολοκληρώνει την εικόνα καταστροφής που επιφύλαξε το Υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές της πανδημίας», αναφέρει ο κ. Φίλης και προσθέτει: «Οι πιο “ευνοϊκές” εκτιμήσεις προβλέπουν πως λόγω του εξεταστικού συστήματος Κεραμέως θα αποκλειστούν περισσότεροι από 20.000 υποψήφιοι σε σχέση με πέρυσι. Το Υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε για φέτος 77.500 θέσεις στα πανεπιστήμια. Ωστόσο, γνώριζε πως δεν πρόκειται να καλυφθούν περισσότερες από 55.000 και με σκοπιμότητα παραπλανούσε χιλιάδες μαθητές και οικογένειες”.

Επιπλέον υποστηρίζει ότι «τα κυβερνητικά επιχειρήματα περί μαθητών που μπαίνουν στο πανεπιστήμιο με «λευκή κόλλα» κατέρρευσαν από τους ίδιους τους αριθμούς, αφού υποψήφιοι με υψηλές βαθμολογίες, ιδίως στις περιπτώσεις των ειδικών μαθημάτων, πρόκειται να αποκλειστούν από σχολές και τμήματα της προτίμησής τους» και καταλήγει: «Από αύριο χιλιάδες παιδιά θα δουν τα μηχανογραφικά κλειστά ή με ελάχιστες επιλογές, ενώ τον Αύγουστο θα αντιληφθούν οριστικά πως ο δρόμος για την ανώτατη εκπαίδευση είναι φραγμένος».

Φίλης: Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας

Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι το μόνο που αλλάζει από αύριο, είναι η διενέργεια των self test, τα οποία, υποστηρίζει, «δεν προκύπτει ότι θα ενισχύσουν σημαντικά την επιδημιολογική επιτήρηση, ούτε ότι θα εφαρμοστούν με επιτυχία…Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση έτσι, είναι να «απλώνει» το δόγμα της ατομικής ευθύνης και σε αυτό τον τομέα, και στα τεστ».

Τέλος, ζητά από αύριο στα Λύκεια να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και προσθέτει: «Να αναπροσαρμοστεί με μείωση η ύλη. Να δοθεί έμφαση στο μάθημα και στην αναπλήρωση της ύλης, που στην πράξη δεν έχει διδαχθεί. Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων στην Α’ Λυκείου, να ακυρωθεί η μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ. Εκτός από λανθασμένο, είναι και απάνθρωπο μέτρο για τους μαθητές της Γ’ τάξης, εν μέσω πανδημίας και ειδικών συνθηκών».

Κλείνοντας, εύχεται «σε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, καλή επιστροφή στις τάξεις και εκφράζει την συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις τους τη βδομάδα που ξεκινά, για ασφαλή σχολεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments