Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 25/7: Εκκλήσεις ειδικών για να εμβολιαστούν οι πολίτες

Κρούσματα σήμερα 25/7: Εκκλήσεις ειδικών για να εμβολιαστούν οι πολίτες
Κρούσματα σήμερα 25/7: Οι ειδικοί επισημαίνουν τα οφέλη του εμβολιασμού και

Τα κρούσματα για σήμερα 25/7 αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ώρες ο ΕΟΔΥ. Υπενθυμίζεται πως χθες εντοπίστηκαν 2.472 νέα κρούσματα κορωνοϊού και τα 985 από αυτά καταγράφηκαν στην Αττική.

Κρούσματα σήμερα 25/7: Έκκληση για εμβολιασμό – Καατεβάζει τον κίνδυνο θανάτου 100 φορές

Για την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα μίλησε στο OPEΝ και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη μίλησε ο Γιώργος Παυλάκης γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ αναφέροντας ότι είμαστε στο κέντρο της νέας μετάλλαξης Δέλτα η οποία θα επεκταθεί σε όλη την κοινωνία, κάτι το οποίο θα σημάνει και περισσότερα κρούσματα. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν κινδυνεύουν να κολλήσουν και οι πλήρως εμβολιασμένοι, ο κ. Παυλάκης σημείωσε ότι και οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν και να νοσήσουν, αλλά κολλάνε δυσκολότερα και νοσούν ηπιότερα, στέλνοντας μήνυμα για να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι πολίτες, καθώς όπως ανέφερε ο γιατρός, ο εμβολιασμός κατεβάζει τον κίνδυνο θανάτου 100 φορές. Κρούσματα σήμερα 25/7

Ο Γιώργος Παυλάκης εξήγησε ότι ο συνωστισμός είναι κάτι το οποίο πρέπει να αποφεύγουμε καθώς η μετάλλαξη Δέλτα κολλάει πανεύκολα σε εξωτερικούς χώρους συνιστώντας στους πολίτες να αποφύγουν πολυσύχναστα μέρη, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά, «το πρόβλημα είναι οι γάμοι, συναυλίες, πανηγύρια. Να τα ξεχάσουμε για φέτος»

Την ανάγκη εμβολιασμού για να περιοριστούν οι συνέπειες του τέταρτου κύματος της πανδημίας και της μετάλλαξης Δέλτα επισήμανε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος μάλιστα στράφηκε εναντίον των αντιεμβολίαστους, για τους οποίους ανέφερε ότι πρέπει «να αναλαβουν ευθυνη επιλογής τους καθώς βγαίνουν απροστάτευτοι ενώ υπάρχει δυνατότητα προστασίας». Αντίστοιχα για συναδέλφους του, αντιεμβολιαστές, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, είπε μιλώντας στο OPEN ότι ο «δεν εκφράζεται από κάθε ανόητο» και έχει κινηθεί εναντίον τους αλλά είναι χρονοβόρα διαδικασία. Επίσης, ο κ. Εξαδάκτυλος τάχθηκε κατά νέων περιοριστικών μέτρων, αλλά υπέρ του εμβολιασμού.

Κρούσματα σήμερα 25/7: 4 στους 10 ανεμβολίαστους θα νοσήσουν

Αναλυτικά στοιχεία για τα ποσοστά μόλυνσης και νοσηλείας των ανεμβολίαστων κρουσμάτων έδωσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης. Όπως είπε, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μολυνθεί περίπου 4 στους 10 ανεμβολίαστους, δηλαδή ποσοστό 35-40% και από αυτούς το 10%-15% θα πάει στο νοσοκομείο και ένα 5% δυστυχώς δεν θα τα καταφέρει. Πέρα όμως από το γεγονός πως οι ανεμβολίαστοι είναι εντελώς απροστάτευτοι και «γυμνοί» στη μάχη απέναντι στον ιό, εμποδίζουν το χτίσιμο ενός ισχυρού τείχους ανοσίας. Κρούσματα σήμερα 25/7

Σύμφωνα με δεδομένα έρευνας της Pulse σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, 3.138.000 ενήλικοι πολίτες δεν έχουν ακόμη κλείσει το ραντεβού τους, την ώρα που δίνεται μάχη για να χτιστεί τείχος ανοσίας. Την ώρα μάλιστα που το τείχος ανοσίας υπολογιζόταν πως θα χτιστεί το φθινόπωρο, ο καθηγητής Γκίγκας Μαγιορκίνης τόνισε πως όλα δείχνουν ότι αυτό θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

Πιθανή η τρίτη δόση εμβολίου – Αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών

Την εκτίμηση ότι είναι πιθανό να χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου έκανε μιλώντας στο Mega η Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία» Mϊνα Γκάγκα προσθέτοντας ότι «καλό είναι να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών. Την εκτίμηση ότι είναι πιθανό να χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου έκανε μιλώντας στο Mega η Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία» Mϊνα Γκάγκα προσθέτοντας ότι «καλό είναι να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών. Σε ότι αφορά τις εισαγωγές στα νοσοκομεία είπε ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση. Κρούσματα σήμερα 25/7

«Τις τελευταίες μέρες ζοριζόμαστε με τα κρεβάτια στις κοινές κλίνες. Δεν είναι σαν πέρυσι το φθινόπωρο ή φέτος την άνοιξη, αλλά αρχίζουμε και βλέπουμε περισσότερα κρούσματα» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε η γιατρός, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μόνο ένας εμβολιασμένος αντιμετωπίζει πρόβλημα. Όλοι οι υπόλοιποι που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι. «Σημαντικό να είμαστε εμβολιασμένοι, γιατί η πιθανότητα να νοσήσουμε και να μπούμε στο νοσοκομείο είναι ελάχιστη, και βοηθά πολύ να προστατέψουμε τους ανθρώπους που έχουν λίγα προβλήματα» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «βλέπουμε και νέους ανθρώπους στα νοσοκομεία».

Παράλληλα, έκανε λόγο, ότι αρκετοί νέοι, νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, ενώ όπως είπε, το 35% όσων νοσούν με κορονωϊό θα έχουν για καιρό κάποια συμπτώματα όπως: άγχος, αυπνία, βήχα, νεφρά, κατάλοιπα στους πνεύμονες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments