Ελλάδα

Σταμάτα: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς

Σταμάτα: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς
Σταμάτα: Τι ανέφεραν στην έκτακτη ενημέρωση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης μεταξύ της περιοχής Σταμάτα και Ροδόπολης και μετακινήθηκε προς την περιοχή του Διονύσου.

Όμως υπάρχουν και αισιόδοξες ειδήσεις καθώς όπως τονίστηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στην έκτακτη ενημέρωση, το μέτωπο της φωτιάς είναι σε ύφεση και η κατάσταση βελτιωμένη, ωστόσο παραμένουν πολλές διάσπαρτες εστίες, που δημιουργούν ανησυχία και δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Σταμάτα: Πάνω από 300 πυροσβέστες στη «μάχη»

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 11:39 νότια του νεκροταφείου της Σταμάτας και γρήγορα πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με αποτέλεσμα οι φλόγες να κινηθούν άμεσα ανάμεσα σε οικισμούς και κατοικίες.

Σταμάτα

Πρόσθεσε ότι η επέμβαση ήταν άμεση και έως αυτή την ώρα επιχειρούν: 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε την πυρκαγιά δύσκολη, σημειώνοντας ότι οι πυροσβέστες έδωσαν «γενναία μάχη με τις φωτιές μέσα στις γειτονιές και στους δρόμους, έσωσαν ζωές».

Σταμάτα: Τουλάχιστον 20 σπίτια έγιναν στάχτη

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της Ροδόπολης, Βασίλη Κλεφτάκη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, περίπου 20 σπίτια έχουν καεί ή υποστεί ζημιές, ενώ έχουν καεί και αυτοκίνητα. Μάλιστα, ο κ. Κλεφτάκης έκανε λόγο για εμπρησμό, αναφέροντας πως «είναι εμπρησμός, είναι η πέμπτη φορά που επιχειρούν να κάψουν τον δήμο μας». «Το ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε θύματα… Ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε, το κάναμε» δήλωσε επίσης. Σταμάτα

Εμπρησμό «βλέπουν» πίσω από τη φωτιά στη Σταμάτα και οι κάτοικοι της περιοχής. «Ο αδερφός μου άκουσε τέσσερα γκαζάκια. Την έχουν βάλει τη φωτιά» κατήγγειλε κάτοικος της περιοχής στο MEGA. «Ειδικός δεν είμαι για να πω αν μπορούν να δικαιολογηθούν οι εστίες. Από και πέρα, υπάρχουν πολλές απλωμένες εστίες στην ευρύτερη περιοχή οι οποίες δεν είναι συνέχεια μιας φωτιάς στη δική μου λογική» υπογράμμισε άλλος κάτοικος. «Δεν είναι δυνατόν στη λεωφόρο Διονύσου να έχει πάρει φωτιά και δεξιά και αριστερά» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Οι εστίες είναι διάσπαρτες, περιμέναμε τη φωτιά από κάτω προς τη Διονύσου, υπήρχε εστία πάνω από τη Διονύσου, δεν είναι τυχαίο» τόνισε ένας πυροσβέστης.

«Υπάρχει αρκετή καύσιμη ύλη από τα δέντρα, το χειμώνα. Είχαμε μια φωτιά με πολλαπλές εστίες που εγείρει υποψίες. Ο κ. Πατούλης κινητοποίησε όλο το μηχανισμό πολιτικής προστασίας. Είχαμε κάποιες καταστροφές σε αγροικίες. Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη καταγραφή. Θα ξεκινήσει σύντομα» δήλωσε στο MEGA ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Νίκος Πέππας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments