Αθλητισμός

Καραλής: Ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στον τελικό του επί κοντώ

Καραλής: Ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στον τελικό του επί κοντώ
Καραλής: Σε εξαιρετική φόρμα ο Έλληνας αθλητής, ο οποίος πέρασε με την πρώτη τα 5.55μ., τα 5.70μ. αλλά και τα 5.80μ., ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξε περίτρανα στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στο τελικό του επί κοντώ προκρίθηκαν επίσης οι Στεφανίδη και Κυριακοπούλου.

Ο Έλληνας αθλητής πέρασε με την πρώτη τα 5.55μ., τα 5.70μ. αλλά και τα 5.80μ., ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ. Καραλής

Καραλής: Λίγα λόγια για αυτόν

Ο Εμμανουήλ Καραλής (γεννημένος στις 20 Οκτωβρίου του 1999) είναι Έλληνας αθλητής ο οποίος ειδικεύεται στο άλμα επί κοντώ.

Το προσωπικό ρεκόρ του είναι 5.71 στον ανοιχτό, που το πραγματοποίησε το 2019 στo μίτινγκ Athens Street Pole Vault και 5.80 στον κλειστό, που το πραγματοποίησε το 2018 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Η καλύτερη επίδοσή του τόσο στον ανοιχτό όσο και στον κλειστό στίβο αποτελεί τις κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο στην κατηγορία κάτω των 18 ετών (U18) σε κάθε τομέα ξεχωριστά, αλλά και συνολικά η επίδοσή του στον ανοιχτό.

Καραλής

Επίσης ο Καραλής βελτίωσε το Ελληνικό Εθνικό ρεκόρ Παίδων που ήταν 5.54 από τον ίδιο και ισοφάρισε το Ελληνικό Εθνικό ρεκόρ Νέων Ανδρών. Η επίδοσή του στον κλειστό συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία U20.

Έχει συμμετοχές σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18, το 2015 και σε δύο Βαλκανικούς Αγώνες Κλειστού Στίβου, το 2015 και το 2016. Η μεγαλύτερη διάκρισή του είναι το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18 το 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Κάλι της Κολομβίας.

Σε εθνικό επίπεδο, ο Καραλής κέρδισε την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το 2016 που αποτελεί την μεγαλύτερη διάκρισή του σε πρωτάθλημα ανωτέρου επιπέδου. Ο Καραλής ανήκει στο τμήμα στίβου του Γ.Σ. Κηφισιάς και προπονούταν με τον Βασίλη Μεγαλοοικονόμου. Από τα τέλη του 2018 προπονείται με τον Ανδρέα Τσώνη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments