Πολιτική

Πέτσας: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες της Αχαΐα – Ποια η ενίσχυση που θα δοθεί

Πέτσας: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες της Αχαΐα – Ποια η ενίσχυση που θα δοθεί
Πέτσας: Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αχαΐα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα μαζί με κυβερνητικό κλιμάκιο.

Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αχαΐα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα μαζί με κυβερνητικό κλιμάκιο.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως το υπουργείο Εσωτερικών μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρούν στην καταγραφή των αναγκών κοινωνικής προστασίας.

Ποια τα μέτρα ανακούφισης

Τη χορήγηση 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες διαβίωσης αλλά και 6.000 ευρώ για την αποκατάσταση οικοσκευής των πληγέντων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός. Συγκεκριμένα ανέφερε «περιλαμβάνουν την χορήγηση 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες διαβίωσης, μέχρι 6.000 ευρώ για την αποκατάσταση οικοσκευής των πληγέντων και ακολούθως θα γίνουν οι καταγραφές από τα συνεργεία για τα θέματα της στεγαστικής συνδρομής».

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ τόνισε πως οι πληγέντες θα απαλλαγούν από αυτόν και ζήτησε να καταγράφονται τα στοιχεία των ανθρώπων μαζί με τις οικίες. Ο κ. Πέτσας δήλωσε «για το καλύτερο συντονισμό όσον αφορά τα θέματα των απαλλαγών από ΕΝΦΙΑ, ζητήθηκε να καταγράφονται μαζί με τις κατοικίες και τα στοιχεία των ανθρώπων που δηλώνουν τις ζημιές τους, ώστε να ληφθεί αυτό υπ΄ όψιν από το υπουργείο Οικονομικών πριν από την αποστολή των ειδοποιητηρίων για τον ΕΝΦΙΑ, αν αυτό καταστεί δυνατό».

«Θα έχουμε έναν συντονισμό με τους δήμους και την περιφέρεια, ώστε αν προλάβουμε, πριν από την έκδοση των ειδοποιητηρίων για τον ΕΝΦΙΑ, αυτά να μην αποσταλούν ή αν αποσταλούν να γίνει η πρόβλεψη, προκειμένου να μην καταβληθεί ο αναλογούν ΕΝΦΙΑ για εκεί που υπάρχει ζημιά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments