Ελλάδα

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Το μήνυμα του Πετρούνια για την πυρκαγιά

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Το μήνυμα του Πετρούνια για την πυρκαγιά
Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ένα μήνυμα για την μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε την Αττική έστειλε ο Λευτέρης Πετρούνιας από το Τόκιο.

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από τις εξελίξεις γύρω από τα πύρινα μέτωπα που έχουν κατακάψει την χώρα με την φωτιά στην Βαρυμπόμπη να είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής. Το τελευταίο 24ωρο έχουν ξεσπάσει φωτιές στην Εύβοια και την Αρχαία Ολυμπία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν ό,τι μπορούν για να τις σβήσουν.

Χιλιάδες στρέμματα πράσινου έχουν καίει, σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλοί πολίτες έχουν δει την περιουσία τους να γίνεται στάχτη από την μια στιγμή στην άλλη. Δίπλα στον κόσμο που περνά δύσκολα βρίσκονται οι αθλητές, οι οποίοι αυτήν την περίοδο βρίσκονται στο Τόκιο για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ανάρτηση του Πετρούνια

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θέλησε να κάνει τη δική του ανάρτηση, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα. «Η σκέψη μας εκεί», έγραψε χαρακτηριστικά, ανεβάζοντας μια φωτογραφία από τη μάχη των πυροσβεστών στη Βαρυμπόμπη.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Τι δήλωσε ο Ευθύμης Λέκκας

Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, και πρόεδρος του ΟΑΣΠ εξήγησε επίσης τους λόγους της εξάπλωσης της πυρκαγιάς.

«Είναι μια εκτεταμένη περιοχή που έχει υποστεί ζημιές. Διάσπαρτα τα μέτωπα. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις η καμένη έκταση πρέπει να είναι περίπου 30.000 στρέμματα. Aισιοδοξούμε ότι μέσα σε λίγες ώρες η φωτιά θα έχει τεθεί υπό έλεγχο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας. Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα «έχουμε να κάνουμε με μια μεικτή ζώνη αστικού και δασικού ιστού. Είναι από τις χειρότερες περιπτώσεις όταν εμπλέκονται αυτά τα δύο και έχουμε κατοικίες μέσα σε δάση».

Όπως είπε ο καθηγητής «είναι μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση αυτή που αντιμετωπίστηκε όχι μόνο στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως στην Εύβοια, στην Καλαμάτα, στην Κω. Εκείνο το οποίο κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε τους βαθύτερους λόγους για τους οποίους έχουμε αυτή την εικόνα». Και όπως τόνισε τα αίτια που οδήγησαν στην εξάπλωση της φωτιάς είναι θέματα που προβληματίζουν τους ειδικούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments