Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εξαγόρασε ποσοστό του Χρηματιστηρίου Βελιγραδίου

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εξαγόρασε ποσοστό του Χρηματιστηρίου Βελιγραδίου
Χρηματιστήριο Αθηνών: Το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό πως το Χρηματιστήριο Αθηνών απέκτησε μερίδιο των μετοχών του Χρηματιστηρίου Βελιγραδίου.

Το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό πως το Χρηματιστήριο Αθηνών απέκτησε μερίδιο των μετοχών του Χρηματιστηρίου Βελιγραδίου.

Τι αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών

Επ’ ευκαιρία της ανακοίνωσης της απόκτησης μεριδίου 10,24% των μετοχών του Χρηματιστηρίου του Βελιγραδίου της Σερβίας, από το Χρηματιστήριο Αθηνών, το Υπουργείο Οικονομικών χαιρετίζει αυτή την κίνηση και θεωρεί ότι εντάσσεται στη δυναμική προοπτική που αναπτύσσει η ελληνική οικονομία, και ιδιαίτερα ο χρηματοπιστωτικός τομέας, με τις εμπροσθοβαρείς μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η Ελληνική Κυβέρνηση την τελευταία διετία.

Η επιχειρηματική αυτή πρωτοβουλία αποτελεί ακόμα ένα δείγμα ότι η χώρα μας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενισχύοντας, ταυτόχρονα με την οικονομική συνεργασία, και τους δεσμούς φιλίας με τις γείτονες χώρες.

Συνεργασία του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΑΤΗΕΧ) με το Χρηματιστήριο του Βελιγραδίου (BELEX)

Το Χρηματιστήριο Αθηνών (ATHEX) ενώνει τις δυνάμεις του με το Χρηματιστήριο του Βελιγραδίου (BELEX), προκειμένου τα δύο Χρηματιστήρια να αυξήσουν συνολικά την επιρροή τους στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και να επωφεληθούν από νέες ευκαιρίες.

Αυτή η συνεργασία βασίζεται σε δύο βασικές αρχές: την αμοιβαία πεποίθηση ότι οι κεφαλαιαγορές τους αντίστοιχα θα πρέπει να αναλάβουν έναν πιο επιδραστικό ρόλο, με στόχο μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη για τις τοπικές οικονομίες και με βάση το κοινό όραμα ότι μόνο με συνεργασίες οι Περιφερειακές Αγορές θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και αποδοτικά τις εντεινόμενες προκλήσεις και θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους εκδότες τους, τόσο στην ΕΕ όσο και διεθνώς.

Στο πλαίσιο αυτό, το Χρηματιστήριο Αθηνών προχώρησε σε όλα τα απαιτούμενα βήματα ώστε να λάβει την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Σερβίας για την απόκτηση μεριδίου 10,24% των μετοχών του Χρηματιστηρίου του Βελιγραδίου (BELEX).

Ταυτόχρονα, το BELEX αποφάσισε να βελτιώσει τις υποδομές διαπραγμάτευσης που διαθέτει ως Λειτουργός Αγοράς, με αποτέλεσμα να μεταφέρει τις συναλλακτικές δραστηριότητες του στην Πλατφόρμα Συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, διευρύνοντας έτσι, μέσα από το πλαίσιο της Κοινής Πλατφόρμας, την ρευστότητα και τις υπηρεσίες που θα παρέχει. Επομένως, όλοι οι συμμετέχοντες στην αγορά θα μπορούν να επωφεληθούν από τη διεύρυνση τόσο των αντίστοιχων κεφαλαιαγορών όσο και των ευκαιριών για διασυνοριακές συναλλαγές που προσφέρονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments