Ελλάδα

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Εντολή εκκένωσης σε οικισμούς

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Εντολή εκκένωσης σε οικισμούς
Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Εντολή εκκένωσης δόθηκε για τους οικισμούς Λούβρο, Άνω Λούβρο Ολυμπίας και Άσπρα Σπίτια.

Η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία συνεχίζεται και μάλιστα έχει επεκταθεί και σε άλλες περιοχές. Ήδη δόθηκε  νέα εντολή εκκένωσης δόθηκε από τις Αρχές λίγο μετά τις 8 το πρωί για την εκ νέου εκκένωση των περιοχών του Λούβρου, Άνω Λούβρου Ολυμπίας και Άσπρα Σπίτια.

Πιο συγκεκριμένα, αν και η φωτιά να βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο παραμένει επικίνδυνη και αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων. Κατά συνέπεια, οι Αρχές εκτιμούν πως πρέπει να προχωρήσουν στην κίνηση αυτή για την προστασία των πολιτών.

Αναφέρεται πως εντολή εκκένωσης στις παραπάνω περιοχές έχει δοθεί και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 310 πυροσβέστες, 105 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρο, ομάδα ΣΜΗΕΑ (DRONES) και από τον αέρα επιχειρούν ένα αεροσκάφος και δυο ελικόπτερα.

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Η κατάσταση στο μέτωπο

«Συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειωθούν», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. 

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος και στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Χελιδόνι, ώστε να μην κινδυνεύσει η κοινότητα, ενώ έχει δοθεί εντολή από την Πυροσβεστική να γίνει προληπτική εκκένωση».

Μάλιστα, όπως τόνισε, ο κ. Γιαννόπουλος, «η φωτιά βρίσκεται σε μία χαράδρα, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να κατευθυνθεί σε μία διπλανή δασώδη περιοχή και να απειλήσει την κοινότητα Κρυονέρι».  svg%3E

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments