Οικονομία

Σκυλακάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Οι πόροι θα αξιοποιηθούν με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα

Σκυλακάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Οι πόροι θα αξιοποιηθούν με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα
Σκυλακάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Νωρίτερα σήμερα η Κομισιόν ανακοίνωσε την προχρηματοδότηση 4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Νωρίτερα σήμερα η Κομισιόν ανακοίνωσε την προχρηματοδότηση 4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως οι πόροι θα αξιοποιηθούν με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.«Μπήκαν σήμερα στους λογαριασμούς του Ελληνικού Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος 4 δισ. ευρώ που αποτελούν την προκαταβολή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”. Οι πόροι αυτοί, σημαντικό τμήμα των οποίων αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θα αξιοποιηθούν με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα και αποτελεσματικότητα προς όφελος της οικονομικής ανάκαμψης, της κοινωνικής συνοχής και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας».

Τι περιλαμβάνει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Στήριξη μετασχηματιστικών επενδύσεων και μεταρρυθμιστικών έργων

Στην Ελλάδα, ο RRF αξιοποιείται για τη χρηματοδότηση επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να έχουν βαθιά μετασχηματιστική επίδραση στην οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας.

Μερικά από τα χρηματοδοτούμενα έργα είναι τα ακόλουθα:

  • Διασφάλιση της πράσινης μετάβασης: 645 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση της διασύνδεσης με τις Κυκλάδες, αυξάνοντας το δυναμικό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ικανότητα αποθήκευσης.
  • Στήριξη της ψηφιακής μετάβασης: μέτρα ύψους 375 εκατ. ευρώ θα ενισχύσουν την υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών, ιδίως από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, και θα στηρίξουν την αγορά ψηφιακών υπηρεσιών και ταμειακών μηχανών νέας τεχνολογίας.
  • Ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής ανθεκτικότητας: 740 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν στην ενίσχυση ενεργητικών πολιτικών στην αγορά εργασίας με στόχο την αύξηση της πλήρους απασχόλησης, μεταξύ άλλων για τους μακροχρόνια ανέργους και τα μειονεκτούντα άτομα. Άλλα 627 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν στη βελτίωση και την ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης· την ψηφιοποίηση του δικαστικού συστήματος και την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών· και τον εκσυγχρονισμό και την απλούστευση της φορολογικής νομοθεσίας.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments