Πολιτική

ΜέΡΑ25: Ο πρωθυπουργός προωθεί την ιδιωτικοποίηση των δασών

ΜέΡΑ25: Ο πρωθυπουργός προωθεί την ιδιωτικοποίηση των δασών
ΜέΡΑ25: Κριτική γύρω από τις ανακοινώσεις για τα μέτρα ενίσχυσης των πυρόπληκτων.

To ΜέΡΑ25 κατηγορεί τον πρωθυπουργό, ότι με τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα, ουσιαστικά προωθεί την ιδιωτικοποίηση των δασών.

ΜέΡΑ25: «Ιδιώτες ανάδοχοι αναδάσωσης κατόπιν σχεδίου τους»

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «ιδιώτες ανάδοχοι αναδάσωσης κατόπιν σχεδίου τους, που θα εγκρίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, ανακοίνωσε πριν λίγο, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός». Αυτό, προσθέτει «φαίνεται πως είναι το κόλπο της Μητσοτάκης Α.Ε. για την de facto παράδοση των δασών στην ολιγαρχία, μέσω των ‘ευαγών ιδρυμάτων’ τους – βλ. πλυντήρια της φήμης τους – τα οποία ιδρύματα με ‘ευαισθησία’ και δραματοποιημένα ρεπορτάζ από τα κανάλια τους, θα γίνουν ανάδοχοι των δασών μας».

ΜέΡΑ25

Το ΜέΡΑ 25 τονίζει στην συνέχεια ότι «το μοντέλο του Λόφου Στρέφη που προωθεί ο πρωθυπουργικός ανιψιός στο δήμο της Αθήνας, προωθεί δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης για τα δάση μας, με τις Δασικές Υπηρεσίες να μεταφέρονται στο υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο εντέλει αυτό – η κυβέρνηση δηλαδή – θα εγκρίνει τα σχέδια των “Ανάδοχων Αναδάσωσης”, οι οποίοι μπορεί να είναι φυσικά ακόμα και Ανώνυμες Εταιρείες!»

Θέση του ΜέΡΑ 25 είναι ότι «πέρα όμως από την ουσιαστική ιδιωτικοποίηση των δασών που προωθεί η κυβέρνηση με την ‘ευκαιρία’ των καταστροφικών πυρκαγιών, ανακοινώθηκαν και ορισμένα δήθεν μέτρα ενίσχυσης για τους πυρόπληκτους που αφορούν στις κλασικές πια αναστολές και αναβολές πληρωμών στις ΔΟΥ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, μερικά ψίχουλα για ενισχύσεις και στεγαστική συνδρομή που απέχουν πολύ από την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και φυσικά το σούπερ επικοινωνιακό αποκλειστικά τερτίπι, της επιτροπής ανασυγκρότησης με επικεφαλής τον Σταύρο Μπενο, που όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ξέρει από καταστροφές και ανασυγκρότηση!». Κουτσούμπας

Κριτική και από το ΚΚΕ

«Η πραγματική αποκατάσταση και ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, δεν εξασφαλίζεται με τα αποσπασματικά κυβερνητικά μέτρα, αλλά με ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και την ουσιαστική στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων, όπως έχει αποδείξει και η εμπειρία από παρόμοιες καταστροφές», επισημαίνει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο Περισσός εξηγεί ότι αυτό σημαίνει πως είναι ανάγκη, «όχι μόνο να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες όλες οι δασικές εκτάσεις που κάηκαν, χωρίς ‘αναδόχους’, δηλαδή ιδιώτες, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, που ανοίγουν το δρόμο για να προχωρήσουν διάφορα επιχειρηματικά σχέδια στις καμένες περιοχές, αλλά να εξασφαλιστεί η ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών». Και προσθέτει ότι η υπαγωγή της δασικής υπηρεσίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, «συνδέει ακόμα περισσότερο τα δάση με τις επιζήμιες ‘πράσινες’ επενδύσεις στο χώρο της ενέργειας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments